eur:
393.77
usd:
364.94
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nyert az Eger Szolnokon, elmaradt a bajnokavatás

Harmadik meccsükön első győzelmét aratta az Eger a Szolnok ellen a döntőben, így elmaradt szombaton a bajnokavatás a férfi vízilabda ob I-ben.

Az egyik csapat harmadik sikeréig tartó párharcban az összesítésben 2-0-ás hátrányban lévő egriek éltek az utolsó lehetőséggel, így meghosszabbították a 2015/16-os bajnoki szezont. A Szolnoki Dózsa eddig hét elsőséget szerzett, az Eger pedig háromszoros magyar bajnok.

E.ON férfi ob I, döntő, 3. mérkőzés:

Szolnoki Dózsa-Közgép - ZF-Eger 9-12 (2-3, 2-3, 3-3, 2-3)

---------------------------------------------------------

góldobók: Vámos 2, Younger, Kis, Varga Dá., Aleksic, Madaras, Mitrovic, Gocic 1-1, illetve Vapenski, Cuk 3-3, Hárai, Szivós, Biros 2-2

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a Szolnok javára.

Bátran, harcosan kezdett a vendégegyüttes, amely a nyitónegyed közepéig két góllal elhúzott, ám a hazaiak szépítettek, az első szünetig azonban az Eger megtartotta minimális előnyét (2-3).

A második nyolc percben a játékot irányító egriek világbajnok centerük, Hárai Balázs látványos csavargóljával 4-2-es vezetésre tettek szert, a szintén vb-aranyérmes Vámos Márton duplájával alakult 3-4-re, majd az olimpiai bajnok center, Kis Gábor jóvoltából 4-4-re az állás. A nagyszünetre azonban 6-4-es egri vezetésnél vonulhattak el a csapatok, miután Hárai megint megvillant, a háromszoros olimpiai aranyérmes, 40 éves Biros Péter pedig büntetőből volt pontos.

A harmadik negyed az olimpiai és világbajnok Varga Dániel ötméteresből elért góljával kezdődött, de hamar érkezett az egri válasz, sőt a triplázó szerb Boris Vapenski balkezes bombájával már 8-5-re lépett el a vendéggárda. A Szolnok gyors egymásutánban kétszer is betalált, a játékrészt azonban a világbajnok Szivós Márton védhetetlen büntetője zárta le (7-9).

Szivós parádés lökete jelentette a hatásos bevezetését a befejező negyednek, így szűk hat perccel a vége előtt három góllal vezetett az Eger (7-10). A Szolnok 8-10-re, majd 9-11-re még felzárkózott, Biros azonban, amikor még bő két perc volt hátra, újabb eredményes büntetőjével gyakorlatilag eldöntötte a meccset. Nyert 12-9-re a vendégcsapat, így a döntős párharc folytatódik.

A negyedik mérkőzést Egerben rendezik szerdán 20 órától.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×