eur:
394.26
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Szabad az út Kozák Danuta előtt

Csipes Tamara nem utazott ki a duisburgi kajak-kenu világkupára, így a női K-1 500 méter másik magyar indulója, Kozák Danuta számára szabaddá vált az út az olimpiai csapatba kerülésre.

A múlt heti, szegedi válogatóversenyen Kozák nyerte a számot Csipes előtt, s a válogatási elvek szerint a pénteken kezdődő németországi vk ebben a számban a második válogatónak számít.

"Csipes Tamara végül úgy döntött, hogy ezt a számot elengedi, és készül tovább a júniusi otthoni válogatóra, amelyen párosban és négyesben próbál majd bekerülni az olimpiai indulók közé" - mondta az MTI-nek Storcz Botond, a válogatott vezetőedzője.

A honvédos kajakos lépése egyben azt is jelenti, hogy ha a szám londoni bajnoka, Kozák Danuta teljesíti a versenyét Duisburgban, bekerül a riói magyar csapatba. A női kajak szakágban öt kvótája van a magyaroknak Rióra.

A hétvégi vk két másik számban, női K-1 200 méteren (Douchev-Janics Natasa, Lucz Dóra) és férfi C-2 1000 méteren (Vasbányai Henrik, Mike Róbert; Fekete Ádám, Petkó András) is olimpiai válogató a magyar indulók számára.

A vk programja:

péntek:

előfutamok 8.30

középfutamok 14.00

szombat:

előfutamok 8.40

középfutamok 9.55

döntők 12.30

előfutamok 15.00

középfutamok 17.10

vasárnap:

döntők 10.30

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×