eur:
394.15
usd:
365.31
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kemény Dénes elnökletével döntöttek a MET díjairól

A Mesteredzői Díjakról, az Edzői Életmű Díjról, valamint Az év edzője és Az év szövetségi kapitánya címről döntött a Magyar Edzők Társasága (MET).

A Kemény Dénes elnökletével megtartott szerdai ülésen az elnökség jóváhagyta a Mesteredzői Kollégium javaslatát, csak olyanokat szavazott meg díjazottnak, akik valamennyi döntéshozó szavazatát megkapták, azaz egyhangú döntés szólt jelöltségük mellett - tájékoztatta a MET az MTI-t.

Mesteredzői Díjasok:

Feczer Viktor, vívás (a kerekesszékeseknél olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmesek sorát nevelte fel)

Széplaki Pál, lovassport (a díjugrató válogatott edzője volt 1990 és 2005 között, az olimpiai bajnok öttusázó, Fábián László lovasedzéseiben is közreműködött)

Telegdi Attila, korcsolya (az utóbbi években rendkívül sikeres magyar rövidpályás válogatott egyik edzője)

Edzői Életmű Díjasok:

Bátor Vilmos, kosárlabda (a KSI női kosárlabda szakágának megteremtője)

Katona Géza, birkózás (1976-tól edzősködik, a sportág tatabányai bázisának motorja, elsősorban az utánpótlás területén dolgozik)

Kiss László, evezés (1985-től dolgozik edzőként, világbajnoki párost és olimpiai bronzérmest is nevelt)

Tim Gábor, vízilabda (1985 és 1992 között, valamint 2006 és 2011 között az MVLSZ tehetséggondozó programjában dolgozott. Tanítványai közé tartozott Kiss Gergely, Varga Dániel és Varga Dénes is, továbbá a női Európa-bajnok csapat számos tagja is)

Az év edzője:

Plagányi Zsolt (Cseh László edzője)

Az év szövetségi kapitánya:

Bíró Attila (az Európa-bajnokságot nyert női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya)

A díjakat, illetve kitüntetéseket a Testnevelési Egyetem diplomaosztó ünnepségén, július 9-én adják át.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×