Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Suárez bajnokká tette a Barcelonát

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az FC Barcelona nyerte meg a spanyol labdarúgó-bajnokságot, miután az utolsó fordulóban Luis Suárez mesterhármasával 3-0-ra verte idegenben a Granadát.

Az utolsó forduló előtt még két csapat is esélyes volt az elsőségre, de a Real Madrid csak akkor előzte volna meg a Barcelonát, ha a katalánok nem nyernek.

Zinedine Zidane együttese a 7. percben vezetést szerzett Cristiano Ronaldo találatával a Deportivo La Coruna pályáján.

A Granada-Barcelona találkozón Luis Suárez, az európai Aranycipő első számú esélyese a 22. percben megszerezte a katalánoknak a vezetést. Attól kezdve Luis Enrique együttese már páholyban ült. 

Galíciában ugyan Cristiano Ronaldo nagyon valószínűvé tette, hogy a Real Madrid győzelemmel zárja az idényt. Már 2-0-ra vezettek a fehérek bő félóra elteltével. Ez is maradt a végeredmény. 

Ám a győzelem csak az ezüstéremhez lett elég, a Barcelona, Luis Suárez további két góljával, 3-0-ra nyert. 

Az uruguayi játékos 40 gólt elérve nyerte el a Pichichi-trófeát, a spanyol liga gólkirályának járó díjat. Az elmúlt hat évben ötödször érte el a La Liga mesterlövésze a negyvengólos határt. 

A Barcelona 112, a Real Madrid 110 szerzett gólig jutott a 38 fordulóban. A királyi klub ugyan az utolsó 12 fordulóban 36 pontot szerzett, az utolsó fordulókra magához tért az április elején gyengélkedő Barcelona is. 

Luis Enrique csapata az utolsó öt fordulóban 24-0-s gólkülönbséggel szerzett 15 pontot. A Barcelona 2008 nyara óta a lehetséges nyolc bajnoki címből hatot megnyert.