eur:
393.11
usd:
367.07
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Majthényi Szabolcs: a saját örömünkre szállunk vízre

Majthényi Szabolcs: a saját örömünkre szállunk vízre

A vitorlázó gyerekekről nagyobb korban is kiderülhet, hogy tehetségesek, ez nem olyan, mint sok más versenysportág - véli Majthényi Zsombor vitorlázó, aki gyerekek edzésével is foglalkozik. Testvére, Majthényi Szabolcs azt mondja: továbbra is az amatőrök lelkesedésével száll vízre, noha profiként komoly sikereket ért el. A testvérpár elsőként nyilatkozott közösen az InfoRádió Aréna című műsorában. A teljes, egyórás beszélgetést ma este hat órától hallgathatják meg.

„Nem feltétlenül kell erőltetni gyerekkorban az élsport jellegű vitorlázást" - tanácsolta Majthényi Zsombor. 

"Ez nem egy olyan sport, mint az úszás, ami monoton és nagyon sok órát el kell tölteni edzéssel, hogy jó legyen valaki. Itt is nagyon sok időt kell vízen lenni, de ez más jellegű terhelést ad. Nekünk az a dolgunk, hogy minél tovább megtartsuk a vitorlázásban a gyerekeket, ezért türelmesnek kell lennünk az elején. Láttam már sok olyan gyereket, akiről az elején azt gondoltuk volna, hogy antitalentum, de pár év alatt megszerette ezt a sportot, tudatosan kezdett vele foglalkozni és teljesen jó sportoló vált belőle” - mondta Majthényi Zsombor.

Arra a kérdésre, hogy szerintük milyen sport a vitorlázás, Majthényi Zsombor úgy válaszolt: „nyilván nem fogunk róla rosszat mondani. Nem vagyunk már fiatalok, gyerekkorunk óta csináljuk. Talán az életünk végéig lehet vitorlázni, megvannak azok a hajóosztályok, amelyekben idős korban is lehet hajózni.”

A 11 világbajnoki címet szerző Majthényi Szabolcs a motivációjáról azt mondta: „Az, hogy végre megint vízen lehetek. Az amatőr sportolókra jellemző, hogy az motiválja őket, hogy minél több időt a vízen tölthessenek. Akik éjjel-nappal ezt a sportot űzik, máshogy szállnak vízre. Náluk már látszik a profizmus negatív oldala is: már nem azzal a tűzzel mennek a vízre, mint aki nem teheti meg, hogy mindennap a vízen legyen. Örülök is, hogy a vitorlázásnak ezt a felét kaptam" - fogalmazott. 

Hozzátette: "Igaz, hogy korábban szerettünk volna kijutni az olimpiára, de jelenleg már azt sem bánom, hogy így alakult. A saját örömünkre megyünk a vízre, és közben tudunk professzionális teljesítményt nyújtani, fásultság nélkül.”

A testvérpár elsőként nyilatkozott közösen az InfoRádió Aréna című műsorában. A teljes, egyórás beszélgetést ma este hat órától hallgathatják meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×