Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Majthényi Szabolcs: a saját örömünkre szállunk vízre

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A vitorlázó gyerekekről nagyobb korban is kiderülhet, hogy tehetségesek, ez nem olyan, mint sok más versenysportág - véli Majthényi Zsombor vitorlázó, aki gyerekek edzésével is foglalkozik. Testvére, Majthényi Szabolcs azt mondja: továbbra is az amatőrök lelkesedésével száll vízre, noha profiként komoly sikereket ért el. A testvérpár elsőként nyilatkozott közösen az InfoRádió Aréna című műsorában. A teljes, egyórás beszélgetést ma este hat órától hallgathatják meg.

„Nem feltétlenül kell erőltetni gyerekkorban az élsport jellegű vitorlázást" - tanácsolta Majthényi Zsombor. 

"Ez nem egy olyan sport, mint az úszás, ami monoton és nagyon sok órát el kell tölteni edzéssel, hogy jó legyen valaki. Itt is nagyon sok időt kell vízen lenni, de ez más jellegű terhelést ad. Nekünk az a dolgunk, hogy minél tovább megtartsuk a vitorlázásban a gyerekeket, ezért türelmesnek kell lennünk az elején. Láttam már sok olyan gyereket, akiről az elején azt gondoltuk volna, hogy antitalentum, de pár év alatt megszerette ezt a sportot, tudatosan kezdett vele foglalkozni és teljesen jó sportoló vált belőle” - mondta Majthényi Zsombor.

Arra a kérdésre, hogy szerintük milyen sport a vitorlázás, Majthényi Zsombor úgy válaszolt: „nyilván nem fogunk róla rosszat mondani. Nem vagyunk már fiatalok, gyerekkorunk óta csináljuk. Talán az életünk végéig lehet vitorlázni, megvannak azok a hajóosztályok, amelyekben idős korban is lehet hajózni.”

A 11 világbajnoki címet szerző Majthényi Szabolcs a motivációjáról azt mondta: „Az, hogy végre megint vízen lehetek. Az amatőr sportolókra jellemző, hogy az motiválja őket, hogy minél több időt a vízen tölthessenek. Akik éjjel-nappal ezt a sportot űzik, máshogy szállnak vízre. Náluk már látszik a profizmus negatív oldala is: már nem azzal a tűzzel mennek a vízre, mint aki nem teheti meg, hogy mindennap a vízen legyen. Örülök is, hogy a vitorlázásnak ezt a felét kaptam" - fogalmazott. 

Hozzátette: "Igaz, hogy korábban szerettünk volna kijutni az olimpiára, de jelenleg már azt sem bánom, hogy így alakult. A saját örömünkre megyünk a vízre, és közben tudunk professzionális teljesítményt nyújtani, fásultság nélkül.”

A testvérpár elsőként nyilatkozott közösen az InfoRádió Aréna című műsorában. A teljes, egyórás beszélgetést ma este hat órától hallgathatják meg.