eur:
394.05
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Baráth Etele: „Az olimpia mindent visz”

Baráth Etele: „Az olimpia mindent visz”

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke szerint az augusztusi riói olimpián elért eredmények a sportág jövőjét határozhatják meg itthon is.

Idén ünnepli fennállása 75. születésnapját az MKKSZ, az évforduló eseményeinek nívóját interaktív kiállítás emeli az ALLEE bevásárlóközpontban. Baráth Etele az InfoRádió Víztükör című műsorában örömét fejezte ki, hogy Magyarországon először van ilyen jellegű kiállítás. A jubileumi eseményt később szűkebb körben is megünneplik.

„Szeretnénk, ha minél több gyermek kapna kedvet a kajakozáshoz” – jegyezte meg a sportvezető, majd kiemelte, roppant büszke arra, hogy "gyerekek ezreit tanítják meg a vízen járni".

„Az egész országban jelen vagyunk, a turizmusnak köszönhetően 210 helyre jutunk el. Az embereknek tudniuk kell, hogy kisgyermek kortól akár 90 évesen is űzhetik ezt a sportágat” – mondta az MKKSZ első embere.

Arról is beszélt, hogy bár méltóképpen megemlékeznek az évfordulóról, az év fő feladata nem lehet más, mint a sikeres olimpiai szereplés feltételeinek biztosítása.

„Az elmúlt évek világversenyeinek tendenciája, hogy egyre több ország állt a dobogóra, egyre többen nyertek aranyérmet, és egyre több ország veszt részt az olimpián is kajak-kenuban” – jelentette ki a sportvezető.

Hozzátette, hogy minden számban több világklasszis versenyzője és tehetsége van Magyarországnak, de szükség is van a sikerre, mert az augusztusi olimpia komoly hatással lehet a sportág jövőjére itthon.

„Az olimpia mindent visz! A szövetségi munka az olimpiai felkészülésre koncentrál már hosszú hónapok óta. A sportág hosszú távú megítélése azonban a versenyzőinken múlik, akik most mérettetnek meg” – fogalmazott az elnök.

Az olimpiáig azonban még több verseny is hátra van, az első hazai válogatót május 11. és 13. között rendezik meg Szegeden.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×