eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Női kézilabda - Kupagyőztes a Dunaújváros

A Dunaújvárosi Kohász KA 29-21-re legyőzte a német Tus Metzingen csapatát a női kézilabda EHF Kupa döntőjének visszavágóján, így 55-49-es összesítéssel elhódította a trófeát.

Telt ház és kiváló hangulat fogadta a csapatokat, amelyek az európai szövetség által alkalmatlannak ítélt dunaújvárosi sportcsarnok helyett a Veszprém Arénában léptek pályára.

EHF Kupa, döntő, visszavágó:

Dunaújvárosi Kohász KA-Tus Metzingen (német) 29-21 (18-14)

---------------------------------------------------------

a Dunaújváros gólszerzői: Triscsuk 11/3, Azari 6, Bulath 3/2, Szalai 3, Takács D. 2, Vincze 2, Kovács A. 2

A párharcot a Dunaújváros nyerte 55-49-es összesítéssel.

Egészen 7-7-ig jól tartotta magát az első meccset 28-26-ra megnyerő Metzingen, de ezt követően Oguntoye Viktória védéseinek és Triscsuk Krisztina góljainak köszönhetően fokozatosan növelte előnyét a Dunaújváros (13-8). A vendégek a norvég Tonje Loseth vezérletével igyekeztek felzárkózni, de a szünetben így is négy gól volt a különbség (18-14).

A folytatásban Konkoly Csaba vezetőedző német csapatának hátránya tovább nőtt (23-17), részben azért, mert a finálé első meccsének egyik legjobbja, a magyar válogatottban is megfordult Temes Bernadett ezúttal nem kézilabdázott olyan eredményesen, mint múlt szombaton. A kapus, Sabine Stockhorst igyekezett versenyben tartani a Metzingent, de a dunaújvárosiak támadásban és védekezésben is rendkívül hatékonynak bizonyultak.

A vége előtt 11 perccel Zdravko Zovko, a magyar csapat horvát edzője időt kért, és mivel játékosai a továbbiakban is betartották taktikai utasításait, magabiztosan nyerték meg a finálé visszavágóját.

"Gyors játékra törekedtünk, tudtam, hogy az ellenfélnek jó az első sora, de nincs sok cseréje. Ezért mondtam a lányoknak, hogy sokat kell futni, mert így a végére elfogyhat az ellenfél ereje" - nyilatkozta a Dunaújváros mestere a Sport 1-nek. Hozzátette, a fiatal, kevés rutinnal rendelkező csapata nagyon akarta a győzelmet, egyúttal pedig megköszönte a szurkolóknak a buzdítást.

"Az első félidőben a védekezésünk volt jó, a második félidőben meg a támadásunk, de mindkét játékelemben felülmúlt minket a Dunaújváros, gratulálunk neki" - mondta Konkoly Csaba, a vendégek szakvezetője. - "Kis csapatunktól óriási eredmény volt, hogy idáig eljutott. Ez egy rangos nemzetközi kupa, ahol nem szégyen másodiknak lenni."

Az EHF Kupát a Debrecen 1995-ös és 1996-os, a Dunaferr 1998-as, a székesfehérvári Cornexi 2005-ös és a Ferencváros 2006-os sikere után hatodik alkalommal nyerte magyar együttes.

A dunaújvárosi női kézilabdacsapat az 1995-ös KEK-győzelem, az 1998-as EHF Kupa-elsőség, illetve az 1999-es BEK- és európai Szuperkupa-siker után ötödször harcolt ki európai kupatrófeát, a magyar bajnokság mostani idényében viszont nem jutott be az elődöntőbe.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×