Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nem szerzett kvótát Deák Bárdos

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem sikerült riói kvótát szereznie Deák Bárdos Mihálynak a birkózók utolsó, isztambuli olimpia kvalifikációs versenyén.

Az ötszörös világbajnoki ezüstérmes, 41 éves magyar birkózó - aki legutóbb a 2013-as budapesti vb-n szerepelt nagy világversenyen és most Lám Bálint sérülése miatt jutott szerephez - a litván Mantas Knystautas és a japán Szonoda Arata legyőzése után a grúz Jakobi Kadzsajával csapott össze a kötöttfogásúak 130 kilogrammos súlycsoportjának döntőjéért, egyben az olimpiai részvételért.

A mérkőzés - a nemzetközi szövetség honlapjának közvetítése szerint - egyoldalú volt, előbb Kadzsaja kitolta Deák Bárdost a szőnyegről, amiért egy pontot kapott, majd négyszer megpörgette magyar ellenfelét, amikor annak szűk két perc elteltével térdelőhelyzetbe kellett lemennie. A döntőbe a grúz birkózó 9-0-s technikai tussal jutott be.

Deák Bárdos búcsújával eldőlt, hogy kötöttfogásban a hat súlycsoportból négyben lesz magyar induló a nyári játékokon. A nap során korábban Módos Péter próbálkozott kvótaszerzéssel az 59 kilogrammos kategóriában, de neki sem sikerült.

Előzőleg Bácsi Péter (75 kg), Lőrincz Tamás (66 kg), Lőrincz Viktor (85 kg) és Varga Ádám (98 kg) biztosította helyét a riói olimpián kötöttfogásban. A nőknél Németh Zsanettnek (75 kg) és Sastin Mariannának (63 kg), szabadfogásban pedig Veréb Istvánnak (86 kg) és Ligeti Dánielnek (125 kg) van kvótája.

Az isztambuli versenyen szombaton a nők következnek. A magyarok közül Dénes Mercédesz (53 kg), Barka Emese (58 kg) és Wilson Vanessa (69 kg) lép szőnyegre. A viadal vasárnap a szabadfogásúak küzdelmeivel ér véget.