eur:
394.39
usd:
371.5
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor

Nem szerzett kvótát Deák Bárdos

Nem sikerült riói kvótát szereznie Deák Bárdos Mihálynak a birkózók utolsó, isztambuli olimpia kvalifikációs versenyén.

Az ötszörös világbajnoki ezüstérmes, 41 éves magyar birkózó - aki legutóbb a 2013-as budapesti vb-n szerepelt nagy világversenyen és most Lám Bálint sérülése miatt jutott szerephez - a litván Mantas Knystautas és a japán Szonoda Arata legyőzése után a grúz Jakobi Kadzsajával csapott össze a kötöttfogásúak 130 kilogrammos súlycsoportjának döntőjéért, egyben az olimpiai részvételért.

A mérkőzés - a nemzetközi szövetség honlapjának közvetítése szerint - egyoldalú volt, előbb Kadzsaja kitolta Deák Bárdost a szőnyegről, amiért egy pontot kapott, majd négyszer megpörgette magyar ellenfelét, amikor annak szűk két perc elteltével térdelőhelyzetbe kellett lemennie. A döntőbe a grúz birkózó 9-0-s technikai tussal jutott be.

Deák Bárdos búcsújával eldőlt, hogy kötöttfogásban a hat súlycsoportból négyben lesz magyar induló a nyári játékokon. A nap során korábban Módos Péter próbálkozott kvótaszerzéssel az 59 kilogrammos kategóriában, de neki sem sikerült.

Előzőleg Bácsi Péter (75 kg), Lőrincz Tamás (66 kg), Lőrincz Viktor (85 kg) és Varga Ádám (98 kg) biztosította helyét a riói olimpián kötöttfogásban. A nőknél Németh Zsanettnek (75 kg) és Sastin Mariannának (63 kg), szabadfogásban pedig Veréb Istvánnak (86 kg) és Ligeti Dánielnek (125 kg) van kvótája.

Az isztambuli versenyen szombaton a nők következnek. A magyarok közül Dénes Mercédesz (53 kg), Barka Emese (58 kg) és Wilson Vanessa (69 kg) lép szőnyegre. A viadal vasárnap a szabadfogásúak küzdelmeivel ér véget.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×