Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kemény: ez áll a Leicester-csoda mögött

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Racionális okokkal nem magyarázható a Leicester labdarúgó-csapatának angol bajnoki sikere, az azonban sokat számíthatott, hogy Claudio Ranieri menedzser kiválóan illeszkedett ehhez a csapathoz - mondta az InfoRádiónak Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke. A sportvezető szerdán este hat órától az Aréna című műsorának vendége lesz.

Racionálisan nem magyarázható ez a siker. Hogy miért nézem a mostanában már sokszor alacsonyabb színvonalú angol focit szívesebben, mint a latin csapatok bajnoki mérkőzéseit, az az oka, hogy ott az utolsó percig nem adja föl senki, akkor sem, ha az ellenfél két góllal vezet. Ez a mentalitás hozta azt, hogy a Leicester a rendelkezésre álló játékosaival minden meccsen a legutolsó percig küzdött. Lehet az ellenfélnek rossz napja, rúghat kapufát, hagyhat ki helyzetet, hibázhat a kapus, megpróbálták az ilyen esélyeiket kiírni az eredményjelző táblára, és sokszor sikerült is nekik. Ez csak angoloknál történhetett meg, más nemzetnél nem fordulhat elő, hogy egy reálisan kiesési problémákkal küzdő csapat bajnokságot nyerjen” - fejtette ki.

Kemény Dénes beszélt a menedzser szerepéről is.

„Az edzői szerencse forgandó, ráadásul Claudio Ranierinek nem is volt sosem. Volt négy évig a Chelsea-nél, ahogy elment, bajnok lett a csapat, és vannak még hasonló olasz példák is. Most az volt a szerencséje, hogy pont stimmelt ehhez a csapathoz" - jegyezte meg.

A magyar férfi vízilabda-válogatottal háromszoros olimpiai bajnok szakember saját példát is említett.

Az sosem jó, ha egy edzőnek fantasztikus gondolatai vannak és azokat akarja megvalósítani egy arra nem alkalmas játékoskerettel. Ők összetalálkoztak. Ez a csapat meccsről meccsre haladt, menet közben tudott alkalmazkodni, amikor azt vette észre, hogy benne van az első hatban, nem ijedt meg, amikor egyre előrébb került. Ranieri pedig stimmelt ehhez. Biztos, hogy minden sikeres csapatnál meg kell lennie ennek a kohéziónak a játékosállomány és az edző elképzelései között. Ahhoz kell szerencse, hogy összetalálkozzanak. Nekem is szerencsém volt abban, hogy az én gondolataimhoz az a játékosállomány társult, amikor kapitány voltam” - mondta a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

A sportvezető szerda este hat órától az InfoRádió Aréna című műsorának vendége lesz, a június 10-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság alatt pedig rendszeresen elmondja meglátásait, véleményét.