Gareth Bale volt a Real Madrid nyerőembere

InfoRádió
2016. május 4. 20:55
Madridi döntő lesz Milánóban: a királyi klub követte az Atléticót a fináléba, miután Gareth Bale góljával 1-0-ra legyőzte a Manchester Cityt.

Eldőlt a nagy kérdés: Cristiano Ronaldóval csodát tett a klub orvosi stábja, CR7, a mostani BL-sorozat kiemelkedően legeredményesebb játékosa vállalja a játékot a Real Madrid–Manchester City visszavágón. A két együttes Angliában 0-0-ra végzett, e találkozó győztese az Atlético Madriddal játszhat a milánói döntőben.

Navas – Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo – Modric, Isco, Kroos – Bale, Cristiano Ronaldo, Jesé. Ez a spanyolok kezdőtizenegye, Casemiro helyett Isco, Benzema helyett pedig Jesé került a csapatba. Keylor Navas ebben az idényben még nem kapott gólt hazai BL-meccsen.

Hart – Sagna, Kompany, Otamendi, Clichy – Fernando, Fernandinho – Jesus Navas, Yaya Touré, De Bruyne – Agüero. Ez a tizenegy próbálja meg megtörni a Costa Rica-i sorozatát.

Vincent Kompany, a City csapatkapitánya nyolc perc után meghúzódott, nem tud tovább játszani. Ahogyan lement a pályáról, minden madridi (!), tehát ellenfél játékos vigasztalóan kezelt vele. Eliaquim Mangala állt be a helyére. 

Carvajal beadása után Cristiano Ronaldo a kapu fölé fejelt. Úgy tűnt, jobb lett volna a labda a mögötte érkező Gareth Bale-nek. 

Vezet a Real Madrid! A 20. percben Gareth Bale a jobbösszekötő helyéről, de kisodródva befelé lőtte (talán kapura… ) a labdát, Fernandinho lábáról felpörgött a labda, s védhetetlenül vágódott a jobb oldalon a kapuba.

Lesgólt szerzett a Real Madrid. 

Fernandinho lövése után a labda a kapufa külső részéről pattant ki. 

A második félidő első helyzete Luka Modricé volt, közelről lőhetett, sőt túl közelről, nem tudta eltenni a labdát a jól kilépő Joe Hart mellett. 

Jesé helyett Lucas Vazquez játszik a Madridban. 

Cristiano Ronaldo előbb fejjel, majd lábbal próbálkozott, két-három percnyi különbséggel, Hart mindkétszer fogta a labdát. 

Csere a Citynél is: Yaya Touré nem bírta tovább, Raheem Sterling került pályára. 

Gareth Bale csúsztatása után a labda a kapufáról pattant ki. 

James Rodriguez ugyan nem Zidane kedvence, de most játéklehetőséget kap. Isco ment le.  Jsus Navas helyére Iheanacho állt be az angoloknál. 

A 84. percben Kevin De Bruyne szabadrúgása után az oldalhálóban kötött ki a labda. 

Sergio Agüero labdája elkerülte a jobb felső sarkot. 

Keylor Navas megsérült, ápolják. Nincs már cserelehetősége a Madridnak, így nyilván marad a kapuban. 

Madridi labdatartással pörögtek le az utolsó percek. A Real 1-0-ra nyert, bejutott a döntőbe. 2014 után 2016-ban is Real Madrid–Atlético Madrid döntőt rendeznek a BL-ben.