eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Női vízilabda világliga - A franciák ellen a Tüskeuszodában zárnak a magyarok

A magyar női vízilabda-válogatott kedden, a franciák elleni hazai összecsapással zárja a világligát, a szuperdöntőbe jutásra azonban minimális az esélye.

Bíró Attila Európa-bajnok csapatának a papírforma alapján nem jelenthet gondot a franciák legyőzése a Tüskeuszodában 18 órakor kezdődő találkozón, hiszen a rivális még pont nélkül áll a sorozatban.

A magyarok jelenleg nyolc ponttal a harmadikok, s mivel Európából három csapat - a két csoportgyőztes és a jobb második - kvalifikálja magát a június 7. és 12. között Sanghajban sorra kerülő szuperdöntőre, csak a közvetlen ellenfelek botlásai esetén juthatnak tovább. A magyarok fináléba kerüléséhez győzelmük mellett az kell, hogy a második helyen álló olaszok hazai pályán a rendes játékidőben kikapjanak a hollandoktól, míg a másik csoportban az oroszok maximum egy pontot szerezzenek a már a továbbjutott spanyolok ellen. A rendes játékidőben elért győzelemért 3, míg a büntetőkkel kiharcolt sikerért 2 pont jár. A büntetős vereség 1 pontot ér.

A franciák elleni összecsapásra a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az előzetes regisztrációs kérelmeket a media@waterpolo.hu címre lehet elküldeni.

A magyar keret:

kapusok: Bolonyai Flóra (Szentes), Kasó Orsolya (Dunaújváros)

mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Csabai Dóra (UVSE), Kisteleki Hanna (UVSE), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Somhegyi Noémi (Dunaújváros), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Takács Orsolya (BVSC), Bujka Barbara (Szentes), Czigány Dóra (Eger)

A program és a csoportállások:

A csoport:

Magyarország-Franciaország, Tüskeuszoda 18.00

Olaszország-Hollandia, Bari 20.15

Az állás: 1. Hollandia 12 pont, 2. Olaszország 10, 3. Magyarország 8, 4. Franciaország 0

B csoport:

Németország-Görögország, Heidelberg 20.00

Oroszország-Spanyolország, Moszkva 18.00

Az állás: 1. Spanyolország 14 pont, 2. Oroszország 9, 3. Görögország 7, 4. Németország 0

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×