Női vízilabda világliga - A franciák ellen a Tüskeuszodában zárnak a magyarok

InfoRádió / MTI
2016. május 2. 12:26
A magyar női vízilabda-válogatott kedden, a franciák elleni hazai összecsapással zárja a világligát, a szuperdöntőbe jutásra azonban minimális az esélye.

Bíró Attila Európa-bajnok csapatának a papírforma alapján nem jelenthet gondot a franciák legyőzése a Tüskeuszodában 18 órakor kezdődő találkozón, hiszen a rivális még pont nélkül áll a sorozatban.

A magyarok jelenleg nyolc ponttal a harmadikok, s mivel Európából három csapat - a két csoportgyőztes és a jobb második - kvalifikálja magát a június 7. és 12. között Sanghajban sorra kerülő szuperdöntőre, csak a közvetlen ellenfelek botlásai esetén juthatnak tovább. A magyarok fináléba kerüléséhez győzelmük mellett az kell, hogy a második helyen álló olaszok hazai pályán a rendes játékidőben kikapjanak a hollandoktól, míg a másik csoportban az oroszok maximum egy pontot szerezzenek a már a továbbjutott spanyolok ellen. A rendes játékidőben elért győzelemért 3, míg a büntetőkkel kiharcolt sikerért 2 pont jár. A büntetős vereség 1 pontot ér.

A franciák elleni összecsapásra a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az előzetes regisztrációs kérelmeket a media@waterpolo.hu címre lehet elküldeni.

A magyar keret:

kapusok: Bolonyai Flóra (Szentes), Kasó Orsolya (Dunaújváros)

mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Csabai Dóra (UVSE), Kisteleki Hanna (UVSE), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Somhegyi Noémi (Dunaújváros), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Takács Orsolya (BVSC), Bujka Barbara (Szentes), Czigány Dóra (Eger)

A program és a csoportállások:

A csoport:

Magyarország-Franciaország, Tüskeuszoda 18.00

Olaszország-Hollandia, Bari 20.15

Az állás: 1. Hollandia 12 pont, 2. Olaszország 10, 3. Magyarország 8, 4. Franciaország 0

B csoport:

Németország-Görögország, Heidelberg 20.00

Oroszország-Spanyolország, Moszkva 18.00

Az állás: 1. Spanyolország 14 pont, 2. Oroszország 9, 3. Görögország 7, 4. Németország 0