eur:
395.77
usd:
372.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Nem volt összeesküvés az Orosz Nagydíjon

Cáfolta az összeesküvésről szóló híreszteléseket a Forma-1-es Mercedes csapat, melynek címvédő pilótája, Lewis Hamilton példátlan pechsorozattal kezdte az idényt.

A háromszoros világbajnok brit versenyzőt rendre technikai problémák akadályozzák. Szombaton az Orosz Nagydíj időmérő edzésének harmadik szakaszában műszaki gondok miatt nem tudott mért kört teljesíteni, így a 10. helyről volt kénytelen nekivágni a futamnak, és végül második lett. Márkatársa, Nico Rosberg ugyanakkor hibátlanul teljesít, és négyből a negyedik futamát nyerte meg a szezonban.

"Mindent megmozgatunk, a belünket kidolgozzuk, hogy a lehető legjobb kocsit adjuk Lewisnak" - hárította el indulatosan az interneten terjedő összeesküvés-elméleteket Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke. - "A közösségi médiában folyamatosan sértegetnek bennünket, de egyik őrült sem gondolhatja komolyan, hogy hátrányos helyzetbe hozzuk azt a pilótánkat, aki két vb-címet nyert nekünk."

Az istálló felügyelőbizottságában dolgozó Niki Lauda is tagadta, hogy a csapaton belül a német versenyző lenne a kedvezményezett.

"1100 emberünk próbálja a lehető legjobb autókat előállítani. Szó sincs szándékos hibákról, ezek az emberi mulasztások bárhol előfordulhatnak" - hangsúlyozta az osztrákok háromszoros világbajnoka.

Az idény előtt a Mercedes kicserélt néhány szerelőt a két pilóta körül - az indoklás szerint azért, hogy "új ingerek érjék őket". Hamilton akkor kifogásolta ezt a döntést, melynek szerinte semmi értelme sem volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×