Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kajak-kenu: jól belehúztak a fiatalok

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ismét nagy sikerrel zárult a hagyományos tavaszi idénynyitó verseny az A-Híd Építők Kupa Öbölkör bajnokság a budapesti Népszigeten, amely a sportág egyik legnagyobb utánpótlás rendezvénye.

Szinte az egész ország megmozdult, több mint ezer nevezés érkezett a szombati A-Híd Építők Kupa Öbölkör bajnokságra, amely az elmúlt évek során a sportág egyik legnagyobb utánpótlás rendezvényévé nőtte ki magát. Jól mutatja az érdeklődést az U14-es fiú kajakosok mezőnye, amelyben közel hetven induló vett részt - írja a kajakkenusport.hu.

„Jó látni, hogy folyamatosan bővül a sportág, szinte már ki is nőtte a helyszínt ez a verseny, amely tökéletes üzenet lehet arra, hogy az Újpesti-öböl alkalmas lenne a vízisportok számára egy integrált, budapesti központ kialakítására. Reményeink szerint megindul majd egy rendezési terv, amelynek köszönhetően igazi sportsziget lesz ez a terület” – mondta Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-kenu Szövetség főtitkára, aki korábbi utánpótlás szövetségi kapitányként örömmel vesz részt minden gyerek rendezvényén a sportágnak.

„Az Építők Margitszigeti Diák Kajak Club, valamint a KSI SE a hagyományokhoz méltóan jó házigazdája volt ennek az eseménynek. Ezért is szeretik ezt a versenyt a klubok, no és azért, mert ahogyan Szilárdi Katalin is fogalmazott: tét nélkül, kötetlenül lehet felmérni, miként sikerült a fiatalok téli, tavaszi felkészítése. Ez egy laza hangulatú verseny, már amennyire egy verseny laza lehet. Innentől pedig jöhetnek a tétért zajló, kemény csaták is.”

A főtitkár kitért a szülők szerepére is, akik egyre nagyobb létszámban kísérik el a gyerekeket az utánpótlás versenyekre.

„Nagyon örülünk, hogy a gyerekeiken keresztül a szülők a sportágunk, az egyesületeink mellé állnak és részeseivé válnak a kajak-kenunak. Bízunk benne, hogy egyre többen választják a vízpart helyett a vizet, ők is lapátot ragadnak és bekapcsolódnak a sportág vérkeringésébe” – tette hozzá Schmidt Gábor.