eur:
394.03
usd:
368.37
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Kajak-kenu: jól belehúztak a fiatalok

Ismét nagy sikerrel zárult a hagyományos tavaszi idénynyitó verseny az A-Híd Építők Kupa Öbölkör bajnokság a budapesti Népszigeten, amely a sportág egyik legnagyobb utánpótlás rendezvénye.

Szinte az egész ország megmozdult, több mint ezer nevezés érkezett a szombati A-Híd Építők Kupa Öbölkör bajnokságra, amely az elmúlt évek során a sportág egyik legnagyobb utánpótlás rendezvényévé nőtte ki magát. Jól mutatja az érdeklődést az U14-es fiú kajakosok mezőnye, amelyben közel hetven induló vett részt - írja a kajakkenusport.hu.

„Jó látni, hogy folyamatosan bővül a sportág, szinte már ki is nőtte a helyszínt ez a verseny, amely tökéletes üzenet lehet arra, hogy az Újpesti-öböl alkalmas lenne a vízisportok számára egy integrált, budapesti központ kialakítására. Reményeink szerint megindul majd egy rendezési terv, amelynek köszönhetően igazi sportsziget lesz ez a terület” – mondta Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-kenu Szövetség főtitkára, aki korábbi utánpótlás szövetségi kapitányként örömmel vesz részt minden gyerek rendezvényén a sportágnak.

„Az Építők Margitszigeti Diák Kajak Club, valamint a KSI SE a hagyományokhoz méltóan jó házigazdája volt ennek az eseménynek. Ezért is szeretik ezt a versenyt a klubok, no és azért, mert ahogyan Szilárdi Katalin is fogalmazott: tét nélkül, kötetlenül lehet felmérni, miként sikerült a fiatalok téli, tavaszi felkészítése. Ez egy laza hangulatú verseny, már amennyire egy verseny laza lehet. Innentől pedig jöhetnek a tétért zajló, kemény csaták is.”

A főtitkár kitért a szülők szerepére is, akik egyre nagyobb létszámban kísérik el a gyerekeket az utánpótlás versenyekre.

„Nagyon örülünk, hogy a gyerekeiken keresztül a szülők a sportágunk, az egyesületeink mellé állnak és részeseivé válnak a kajak-kenunak. Bízunk benne, hogy egyre többen választják a vízpart helyett a vizet, ők is lapátot ragadnak és bekapcsolódnak a sportág vérkeringésébe” – tette hozzá Schmidt Gábor.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×