Hogyan lehet az alacsonyabb gyermekből is jó pólós? - Benedek Tibor az Arénában

InfoRádió
2016. április 23. 10:10
Nem csak a magas gyermekből lehet jó vízilabdázó - mondta az InfoRádiónak adott interjúban Benedek Tibor, a magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya. A háromszoros olimpiai bajnok szerint az alacsonyabbak érvényesüléséhez szükség van a megfelelő edzői hozzáállásra is.

Manapság a magasság kérdése nagyon előtérbe került. Ha van két ugyanolyan játékos, az egyik mondjuk két méter magas, míg a másik 180 centis, akkor biztos, hogy mindenki a két méterest fogja segíteni – mondta Benedek Tibor az InfoRádió Aréna című műsorában.

A magyar férfi váltogatott szövetségi kapitánya ugyanakkor emlékeztetett arra: azért ha visszatekintünk a póló történetére, akkor még a ma is a világ egyik legjobb vízilabdázója lenne Manuel Estiarte a maga alig több mint 170 centijével.

„Csakhogy ezeknek a játékosoknak többet és mást kell tenniük: többet kell úszni, szemtelenebbnek és agresszívebbnek kell lenni, máshogy kell vízilabdázniuk. Ezt meg kell tanulniuk, ehhez viszont kellenek a jó edzők, akik ezt megértik” - hangsúlyozta a háromszoros olimpiai bajnok.

Benedek Tibor szerint sok olyan edző van, aki automatikusan odaáll a kétméteres pólósok mellé.

„De kellenek azok a tehetséges edzők, akik látják a 170 centis gyerekben is a lehetőséget, és megtalálják az utat ahhoz, hogy a tehetségét meg tudja mutatni, nem pedig elhanyagolják azzal, hogy úgyis pici” - mutatott rá a szövetségi kapitány.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Benedek Tibor - alacsony és magas pólósok
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást