Benedek: meg tudjuk verni a szerbeket

InfoRádió
2016. április 18. 11:37
Ha a magyar férfi vízilabda-válogatott a legjobb felállásában játszik, meg tudja verni a szerbeket - jelentette ki Benedek Tibor szövetségi kapitány az InfoRádió Aréna című műsorában a riói csoportbeosztás kapcsán.

Elégedett a riói olimpiai csoportbeosztással a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A magyarok a szerbekkel, a görögökkel, az ausztrálokkal, a japánokkal és a brazilokkal kerültek egy csoportba.

A másik hatosban Horvátország, Montenegró, Franciaország, Olaszország, Spanyolország és az Egyesült Államok játszik a továbbjutásért.

„A mi csoportunkban könnyebb a legjobb négy közé jutás. A másik csoportban azért a nagy csapatok közül egy biztosan ki fog esni a legjobb nyolcból. Utána viszont a negyeddöntőben már láthatóan nincs jó választási lehetőség. Ott akit kapunk, azzal szemben nyernünk kell. Nem nagyon lehet okoskodni, hogy kivel szeretnénk játszani, én most nem tudnék ellenfelet választani az öt csapatból” - mondta Benedek Tibor az InfoRádió Aréna című műsorában.

A magyar és a szerb válogatott tehát már a csoportkörben találkozik egymással.

Ez az összecsapás bármikor, bárhol presztízscsata – hangsúlyozta a szövetségi kapitány.

„Egy szerb-magyar az mindig szerb-magyar, akár csoportmeccs, akár kieséses rangadó. Úgyhogy mindenki készen fog állni az első mérkőzésre, hogy jól szerepeljünk és nyerjünk” - mondta Benedek Tibor.

Emlékeztetett arra, hogy elég sok idő eltelt a két csapat utolsó mérkőzése óta, hiszen a budapesti EB-n játszottak a szerbekkel utoljára. Ezért is jó, hogy a nyári felkészülésükben azért lesz legalább három szerb-magyar edzőmeccs, vagy egy félhivatalos meccs.

Benedek Tibor szerint bár a szerb csapat nagyon erős, mégis zavarba hozható.

„Itt szeretném akár a barcelonai 7. helyüket, vagy a budapesti Montenegró elleni találkozót említeni, ahol nehezen győztek. Azért nem nagyon állította meg őket senki, de velünk nem is játszottak” – jegyezte meg a szövetségi kapitány.

Benedek Tibor szerint a magyar válogatott, ha a mai legjobb felállásában tud játszani, akkor meg tudja verni a szerbeket.

„Ebben száz százalékig biztos vagyok” - hangsúlyozta.

A szövetségi kapitány hozzátette: nem is biztos, hogy a csoportkörös összecsapás lesz a szerbek elleni legfontosabb mérkőzés. Ideális esetben ugyanis a két csapat a torna végén is megküzdhet majd egymással.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Benedek a szerbekről
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást