Kovács Zsófia negyedik lett a tornász-világkupán

InfoRádió / MTI
2016. március 25. 20:03
Kovács Zsófia ugrásban és felemáskorláton is negyedik lett a tornászok Dohában zajló világkupáján.

A magyar szövetség (MATSZ) pénteki beszámolója szerint a pályafutása első vk-versenyén résztvevő dunaújvárosi sportoló ugrásban egy századponttal maradt le a dobogóról, felemáskorláton pedig egy nagyobb hibája volt, ezért lett negyedik.

Az áprilisi riói olimpiai tesztversenyen is induló Kovács mind a négy szeren döntős lett, talajon a harmadik, gerendán a nyolcadik helyen került be a szombati fináléba.

"Ha az első ugrásom olyan lett volna, mint a selejtezőben, akkor elérhető lett volna a harmadik hely, de így is boldog vagyok, mert a második kísérletem egyelőre még egy nagyon könnyű ugrás" - idézte a MATSZ közleménye Kovács Zsófiát, aki hozzátette, bosszantja egy kicsit, hogy felemáskorláton rontott, ám az vigasztalja, hogy szombaton még lesz lehetősége bizonyítani a másik két szer döntőjében.

Az ötkarikás kvótaszerző riói viadalon szintén szereplő Makra Noémi Dohában csak két szeren versenyzett, de sem felemáskorláton, sem gerendán nem jutott döntőbe, mivel mindkét gyakorlatában hibázott.