eur:
393.62
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Sallak György versenybe száll az ISU elnöki posztjáért

Versenybe száll a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) elnöki posztjáért Sallak György, a magyar szövetség (MOKSZ) nemzetközi igazgatója.

A sportvezető ezt a MOKSZ csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be, hozzátéve, hogy az ISU-t jövő héten, a bostoni műkorcsolya-világbajnokság helyszínén tájékoztatja szándékáról, a hivatalos dokumentumokat pedig április közepén kell benyújtania. Az ISU-ban nyáron lesz tisztújítás.

Sallak hangsúlyozta, a korcsolyasportban eltöltött több mint 25 év alatt rengeteg tapasztalatot gyűjtött, ezek felhasználásával alakította ki programját, s úgy érzi, van esélye arra, hogy elnyerje az elnöki posztot.

"Belelátok a rendszerbe, mert a képesítésem mind a mű-, mind a gyorskorcsolya területén megvan, mindemellett a rendezvények szervezésében is van tapasztalatom, mivel az elmúlt 25 évben 23 eseményt tud maga mögött a MOKSZ" - nyilatkozta az MTI-nek Sallak, s hozzátette, versenyző-, és egyben nézőközpontúvá akarja alakítani a korcsolyasportot.

"Mindig azon voltam, hogy segítsek, újítsak, s most sem személyes érdekek miatt pályázok, hanem a sportág érdekében" - mondta a sportvezető.

Kósa Lajos, a MOKSZ elnöke az MTI-nek azt mondta, a szövetség jeges sportcentrumot szeretne a mostani Gyakorló Jégcsarnok területén, s ebben az ügyben már tárgyal a kormánnyal.

"Szeretnénk, ha a Puskás Stadion most is zajló felújításával együtt a területen egy utánpótlásképző központot, akadémiát tudnánk kialakítani a jeges sportágak, elsősorban a korcsolyasport számára" - jelentette ki Kósa Lajos, hozzátéve, hogy szükség lenne még egy jégpályára, az ahhoz tartozó speciális kiegészítő berendezésekre, edzőteremre és balett-teremre, illetve az edzőtáborok megtartásához egy kis kapacitású sportolói szállóra.

Orendi Mihály, a MOKSZ ügyvezető igazgatója a debreceni junior műkorcsolya-, és jégtánc-világbajnokságot értékelve kiemelte, hogy a szövetség "egy kicsit túlvállalta magát" azzal, hogy a korosztályos vb után április elején máris szinkronkorcsolya-vb-t rendez Budapesten.

"Biztosan nem sikerült volna zökkenőmentesen ezeknek az eseményeknek a megszervezése, ha Debrecentől nem kapunk segítséget, de a Főnix Csarnokban rendezett junior vb nagyon jól sikerült, s abban bízunk, hogy az április 7-9. közötti szinkron-vb rajtjáig minden hátralévő feladatot sikerült elvégeznünk" - mondta Orendi, aki a tervezett jeges sportcentrumról szólva úgy vélte: "a magyar állami sportvezetés még mindig nem kezeli a helyén a téli sportokat."

A Syma Csarnokban sorra kerülő szinkronkorcsolya-vb-n 21 ország 26 csapata versenyez, a magyar színeket a Team Passion képviseli.

Gulyás Erika, a csapat vezetőedzője azt mondta, tavaly szeptember óta dolgozik együtt az a 20 korcsolyázó, akik közül 16-an szerepelnek a versenyen.

"Jó felkészülésen és versenyeken vagyunk túl, bízunk abban, hogy hazai közönség előtt sikerül szép eredményt elérnünk" - jelentette ki Gulyás Erika.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×