eur:
393.85
usd:
367.88
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Storcz Botond: Gőzerővel készülünk az olimpiára

Remek körülmények között készülhetnek Floridában a magyar kajak-kenu válogatott ott edzőtáborozó tagjai - számolt be Storcz Botond vezetőedző az InfoRádió Víztükör című magazinműsorában.

"Összességében az elszántsággal, odaadással abszolút nincsen gond, jók a visszajelzések. Ilyenkor általában én sem szoktam rosszat mondani, hiszen példaértékű a hozzáállás, és majd a válogató versenyeken eldől, hogy kinek hogyan sikerült a felkészülés" - mondta a szakvezető.

A helyszínen tapasztaltak alapján hozzátette: megfelelőek az időjárási körülmények Floridában. Nincsen kánikula, 25 fok körüli hőmérsékletet mérnek, nem ég le az ember a napon, a folyadékpótlásra sem kell túlzottan figyelni.

"A vízfelület is nagyon jó, több helyszínen edzenek a versenyzők. Apartmanházakban laknak, főznek magukra vagy közeli éttermekben oldják meg az étkezésüket. Gyakorlatilag úgy élnek, mintha itthon lennének a saját otthonukban. Bár a hazai feltételrendszerünk jó, az időjárási körülmények mindenképpen indokolják, hogy az Egyesült Államokban szervezzünk edzőtáborozást. Eddig szerencsére mindenkit elkerültek a betegségek és fertőzések, külső hátráltató tényezők nem játszanak szerepet a felkészülésben" - fogalmazott.

Mint mondta, Kárász Anna és Vad Ninetta már próbálták a páros edzéseket is, hogy ne itthon, közvetlenül a válogató előtt kezdjék a felkészülést, Szabó Gabriella és Kozák Danuta pedig ezen a héten próbálják először a párost.

"Ilyenkor tavasszal nem az a fontos, hogy minél hamarabb összeüljenek, hiszen ahhoz, hogy valaki csapathajóban evezzen, megfelelő számú kilométer kell. Először tehát egyesben kell összerakni a mozgást" - mondta Storcz Botond.

Bár Hajdu Jonatán kihagyta a teljes őszt hepatitis A-fertőzése miatt, a vezetőedző úgy látja, hogy a fiatal kenus már jó állapotban van fizikálisan.

"Korábban a tél folyamán látszott rajta, hogy hátráltatta a betegség, de szerintem már jó kondiban van. A vízi edzéseket még nem akkora elánnal kezdte, mint a többiek, mert kitolta az alapozását és a napi evezés mellett csinálta azokat a kondiedzéseket, amelyeket itthon normál esetben elvégzett volna januárban és februárban. A vízen tehát késleltette a formába kerülést, de ez a válogatóig még belefér" - jegyezte meg.

Arról is beszélt, hogy minden helyszínen gőzerővel készülnek a magyar kajakozók és kenusok a riói olimpiára.

"Pihenésnek ilyenkor már nincs helye" - fogalmazott.

Storcz Botond szerint több összetevője is van annak, hogy tavasszal meleg égövi edzőtáborban vesznek részt.

"Leginkább azért, mert itthon február közepén és márciusban nem biztosítottak az időjárási feltételek, az a tapasztalat, hogy az idő általában ilyenkor még hűvösebb. De pozitív hozadéka a külföldi edzőtáborozásnak az is, hogy a tél végi, influenzaszerű megbetegedéseket jó eséllyel el szoktuk kerülni" - tette hozzá az InfoRádióban a háromszoros olimpiai bajnok.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×