eur:
393.83
usd:
367.5
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Sakkvilágbajnok-jelölti torna - Továbbra is Karjakin vezet

Szergej Karjakin remizett a moszkvai sakkvilágbajnok-jelölti torna ötödik fordulójában, szerdán, de továbbra is egyedül áll az élen.

A chess.hu magyar sakkportál beszámolója szerint az orosz nagymester sötét bábukat vezetve játszott döntetlent a bolgárok korábbi világbajnoka, a sereghajtó Veszelin Topalov ellen, de mivel a további három parti is remivel ért véget, megmaradt a félpontos előnye.

Az orosz fővárosban a nyolc nagymester azért küzd egymással, hogy eldöntse, ki legyen Magnus Carlsen, a norvég sakkvilágbajnok kihívója. A március 29-ig tartó, kétfordulós, 420 ezer euró összdíjazású torna győztese 95 ezret kap, s megküzdhet Carlsennel a novemberi, New Yorkban sorra kerülő döntőben. Holtverseny esetén az egymás elleni eredmény, másodikként a több nyert játszma rangsorol, majd az úgynevezett Berger-Sonneborn pontszám.

Eredmények, 5. forduló:
Giri (holland)-Szvidler (orosz) döntetlen
Anand (indiai)-Nakamura (amerikai) döntetlen
Topalov (bolgár)-Karjakin (orosz) döntetlen
Aronjan (örmény)-Caruana (amerikai) döntetlen

Az állás: 1. Karjakin 3,5 pont, 2. Aronjan 3, 3. Anand, Caruana, Giri, Szvidler 2,5-2,5, 7. Nakamura 2, 8. Topalov 1,5

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×