eur:
393.04
usd:
366.98
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Bő egymillió eurót oszt szét a kontinensviadalokon a LEN

Összesen 1,1 millió eurót oszt szét az idei vizes Európa-bajnokságokon, főképpen a májusi, londoni úszó Eb-n legeredményesebben teljesítő versenyzők és a résztvevő nemzeti tagszövetségek között az európai szövetség (LEN).

A LEN hétfői hírlevele szerint erről a vezető testület, a Büró döntött hétvégi római ülésén.

A legjobb úszók díjazását, illetve a nemzeti szövetségek utaztatási és szállásköltségeit ellensúlyozó támogatást az teszi lehetővé - szögezte le Paolo Barelli elnök -, hogy az utóbbi négy évben jelentősen javult a LEN anyagi helyzete. Gyárfás Tamás, a LEN gazdasági vezetője hozzátette, hogy átgondoltabb lett a szövetség gazdálkodása, s jelentősen nőttek a bevételek. A szétosztandó összegből 350 ezer euró jut a londoni Eb-re, az egyéni kontinensbajnokok 2000, az ezüstérmesek 1500, a bronzérmesek 1000 eurót kapnak.

A Büró-ülésen határoztak arról is, hogy hol rendezzék a női vízilabdacsapatok két kontinentális klubsorozatának zárótornáját, az úgynevezett Final Fourt. Eszerint a LEN Kupa legjobb négy együttesének - magyar részről a Szentes gárdáját is felvonultató - döntője Mataróban lesz április 15-16-án, míg az Euroliga négyes fináléját - benne az UVSE-vel - a szintén spanyolországi Sabadellben tartják április 22-23-án.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×