Hajdu Jonatán örül, ha erősödik a hazai kajak-kenu mezőny

Infostart
2016. március 11. 12:40
Mórocz István irányításával Floridában készül kenus reménységünk, Hajdu Jonatán, aki tavaly szeptemberben hepatitis-A fertőzéssel tért haza riói tesztversenyről. A Dunaferr SE versenyzője közel három hónap kihagyás után, decemberben kezdte el a munkát - írja a kajakkenusport.hu.

Nem kezdődött jól a felkészülése a 2016-os idényre Hajdu Jonatánnak. A milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon kvótát szerző fiatal versenyző szeptemberben hepatitis A-vírussal tért haza Rióból, az olimpiai tesztversenyről, és a fertőzés miatt meglehetősen sokat kellett kihagynia a versenyzőnek - olvasható a kajakkenusport.hu-n.

"Sokáig nem tudtuk, hogy mi a baj, ám amikor kiderült, hogy elkaptam a fertőzést, rá két hétre már jó hangulatban és jó közérzettel tudtam kezdeni a napjaimat - emlékezett vissza a nehézségekre Hajdu Jonatán. Az alapozásom a 2016-os szezonra a december 21-i héttel kezdődött el, de már december elejétől mozogtam, fokozatosan egyre több munkát végeztem. Most a floridai tábor végére úgy érzem, az alapozásból kimaradt időszakot sikerült pótolnom. Az evezés terén is jól alakultak a kilométerek, bár még egy darabig állóképességi munkát leszek kénytelen végezni. Ezt még a súlyzós és a funkcionális edzésekhez képest is később kezdhettem el."

Noha Hajdu Jonatán szerezte meg az olimpiai kvótát C-1 200 méteren, szinte biztosra veszi, hogy a riói indulói helyért óriási csata lesz várható majd a válogatókon.

"Mindenki nyerni akar, hiszen az olimpiai indulás a tét és ez óriási plusz motivációt jelent a felkészülés során minden vetélytársamnak is - folytatta a versenyző. - Biztosra veszem, hogy az idén többen is ráállnak majd a kétszáz méterre és jobban fognak majd menni, mint az elmúlt években. Én ennek örülök is, hiszen ezáltal csak erősödik a hazai mezőny" - olvasható a Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapján.