eur:
394.36
usd:
370.09
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

A brazilok nem aggódnak a jegyértékesítés miatt

A brazil szervezők nem aggódnak amiatt, hogy lassan fogynak a jegyek a nyári riói olimpiára.

"A brazilok az utolsó pillanatban vásárolnak" - indokolta a derűlátást Mario Andrada, a szervezőbizottság kommunikációs igazgatója egy Los Angeles-i rendezvényen, amelyre a legfőbb amerikai riói éremvárományosok gyűltek össze. - "Nincs semmi probléma, az összes jegyet el fogjuk adni" - tette hozzá.

A riói szervezők a múlt héten tették közzé, hogy egyelőre még csak a belépők 47 százalékát értékesítették. Ugyanakkor megjegyezték, hogy a jegybevételekkel kapcsolatos előzetes bevételi elvárások (194 millió dollár) 74 százalékát már realizálták. Ez utóbbi adat annak köszönhető, hogy a kiemelt versenyek, illetve a nyitóünnepség már "technikailag teltházas". Az augusztus 5. és 21. közötti riói játékokra összesen 7,4 millió belépőt hoztak forgalomba.

Andrada Los Angelesben igyekezett eloszlatni a munkálatokkal kapcsolatos aggodalmakat is. Elsősorban a pályakerékpáros versenyeknek otthont adó velodrómra, illetve az Ipanema negyedet az Olimpiai Parkkal összekötő négyes metróvonalra tért ki.

"Már majdnem megvagyunk, a velodróm készen lesz a tesztversenyre, a metró pedig az olimpiára" - mondta.

A történethez tartozik ugyanakkor, hogy a pályakerékpáros csarnok kivitelezésének csúszása miatt januárban március közepéről április-május fordulójára halasztották a tesztversenyt, ami miatt akkor elégedetlenségét fejezte ki a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség.

A metrókivitelezéssel megbízott cég az év elején azt közölte, hogy a 16 kilométeres vonalból - melynek átadását július elejére tervezik - 13 kilométernyivel elkészültek.

A Magyar Olimpiai Bizottság delegációja a legutóbbi látogatása alkalmával némi lassulást tapasztalt az előkészületekben a riói olimpia helyszínén, ugyanakkor - amint az a testület honlapján olvasható beszámolóból kiderül - biztos benne, hogy minden időben elkészül majd a rajtra.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×