eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Nem tudott csodát művelni Sleisz Gabriella

A szerdai versenynap harmadik magyarja, Sleisz Gabriella is kikapott első mérkőzésén a Rigában zajló birkózó Európa-bajnokságon.

Ahogy Dénes Mercédesz (53 kg) esetében korábban, úgy a 60 kilogrammban szereplő Sleisz sorsolása után is egyértelműnek látszott, hogy kisebb csodára lenne szüksége ahhoz, hogy továbbjusson. Ellenfele ugyanis a finn Petra Olli volt, aki a tavalyi Las Vegas-i világbajnokságon az 58 kilogrammos kategóriában ezüstérmet nyert és olimpiai kvótát szerzett.

A meccs elején nem rontott Sleisznek a finn, sőt, a mérkőzésvezető őt biztatta aktívabb birkózásra. Egy perccel a kezdés után aztán egy gyors lábra támadást nem tudott védeni a magyar, így a finn mögé kerüléssel előnyt szerzett. A meccs ezt követően úgy alakult, ahogy a finn klasszis szerette volna. Időről időre jó lábra támadás és mögé kerülés követte egymást, az ötödik hasonló akció után, 5:15 percnél technikai tussal (0-10) véget ért a találkozó.

"Sajnos, ez ennyi volt. Van, hogy jobb birkózóval találkozik az ember" - kommentálta röviden a látottakat Gulyás István szövetségi kapitány.

A nem olimpiai súlycsoportnak számító 60 kilogrammban mindössze tizen indultak, így elképzelhető, hogy Sleisz Gabriella veresége ellenére az esti bronzmeccsen lesz érdekelt, amennyiben Olli bejut a döntőbe.

Korábban a szabadfogású Lukács Norbert a selejtezőben kapott ki, majd ki is esett, míg Dénes Mercédesz a nyolcaddöntőben szenvedett vereséget a svéd Sofia Mattssontól, aki vigaszágra segítheti őt, ha a negyeddöntő után az elődöntőben is diadalmaskodik.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×