eur:
395.34
usd:
366.36
bux:
65453.91
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Jutalomjátékként tekint Rióra Ungvári Miklós

"Tudom, hogy nekem ez a negyedik, sőt, az utolsó olimpiám. Természetesen maximálisan odateszem magam, és az edzésekből száz százalékosan kiveszem a részemet. De nem szeretném, ha csak az olimpiára koncentrálnék" - fogalmazott az InfoRádióban Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok magyar cselgáncsozó.

"Az elmúlt hónapokkal nem vagyok annyira elégedett, többek között azért, mert volt egy makacs sérülésem, de mostanra ez rendbe jött. Úgy néz ki, hogy folytatni tudom a következő Európa-bajnokságra való felkészülést. Remélem, hogy most már sérülésmentesen folytatom, és úgy fogok tudni menetelni az olimpiára, ahogy azt én szeretném és az edzőim elvárják tőlem" - tette hozzá.

"Az Eb előtt még van egy Grand Prix-verseny, majd az Európa-bajnokság, után pedig még van egy Masters a világ 16 legjobbjával. Itt még szőnyegre állok, utána pedig marad másfél-két hónap tiszta felkészülés az olimpiára" - részletezte.

A cselgáncsozó elmondta: a sérülését az okozta, hogy egy december iedzésen túlságosan hidegben futott.

"Nagyon szeretek futni - lehet az félmaraton, maraton, bármilyen maraton-váltó -, a színész, sportoló barátokkal mindig ott vagyok a rajtnál. Tavaly december 17-én volt egy futóedzésem, amikor hidegben futottam, és kicsit erősebben akartam futni, mint ahogy az idő engedte, ezért meghúzódott az izom a jobb vádlimban. Kellemetlen, hogy a következő edzőtáborokban sem akart javulni, ki kellett hagynom néhány hetet, hogy tökéletesen rendbe jöjjön" - részletezte.

"December 19-én elindultam egy versenyen ezzel a vádlival, januárban pedig elkezdtük az alapozást. Utána kimentem egy mittersilli edzőtáborba, majd egy kubai Grand Prix-ra, hogy akklimatizálódjak. Mindig visszatért és kiújult ez a kis sérülés, ezért döntöttünk úgy az edzőmmel, hogy meg kell állni, és rendbe kell jönnie a sérülésnek. Három-négy hetet hagytam ki, de azt sem teljesen, mert akkor is végeztem erőnléti edzéseket" - folytatta Ungvári Miklós.

Arra a kérdésre, hogy mire kell figyelni öt hónappal az olimpia előtt, Ungvári Miklós úgy fogalmazott, hogy ezt az edzőitől kellene megkérdezni.

"Õk azok, akik figyelnek erre, én nem. Én lovagolok, vadászgatok, próbálok kiszakadni abból a miliőből, amit az olimpiára való felkészülés jelent. Meghagyom az edzőimnek az izgulást, én szeretnék élni is az olimpia mellett" - mondta a cselgáncsozó.

Ungvári Miklós azt mondta, abszolút jutalomjátékként tekint Rióra.

"Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem készülök és nem koncentrálok az olimpiára. Természetesen maximálisan odateszem magam, és az edzésekből száz százalékosan kiveszem a részemet. De nem szeretném, ha csak az olimpiára koncentrálnék, és amikor megérkezünk, akkor túlizgulnám. Egyébként sem vagyok az a túlizgulós típus. Számolok az olimpiával, tudom, hogy ez nekem a negyedik, sőt, az utolsó olimpiám, de mindennek ellenére azt gondolom, hogy kell olyan pillanatoknak és perceknek is lennie, amikor nem az olimpia lebeg a szemünk előtt" - véli az olimpiai ezüstérmes és háromszoros Európa-bajnok magyar cselgáncsozó.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×