eur:
393.1
usd:
367.77
bux:
65941.72
2024. április 24. szerda György

Átkutatták a FIFA francia irodáit a Blatter-ügyben

A Joseph Blatter volt FIFA-elnök elleni nyomozás keretében kedden átkutatták a Francia Labdarúgó Szövetség irodáit.

A svájci államügyészség szerdán közölte, hogy a francia hatóságokkal közösen végrehajtott párizsi akció azzal a kifizetéssel áll összefüggésben, amely 2011 februárjában történt Blatter és az európai szövetség (UEFA) elnöke, Michel Platini között.

Blatter kétmillió svájci frankot adott Platininek, a svájci sportdiplomata utóbb értékének megfelelő kompenzációnak nevezte az összeget, amelyet - mint mondta - tanácsadóként kapott az UEFA-elnök. Platini úgy kommentálta a kifizetést, hogy az a 1999 januárja és 2002 júniusa között elvégzett munkájáért járt neki, s késedelmesen kapta meg. Az együttműködésről ugyanakkor nem született írásos szerződés. A két sportvezetőt az ügy miatt egyformán nyolc évre eltiltották a futballal kapcsolatos mindennemű tevékenységtől, majd ezt utóbb hat évre mérsékelték.

A keddi házkutatás során dokumentumokat foglaltak le. A svájciak hivatalosan 2015 szeptembere óta nyomoznak hűtlen kezelés gyanúja miatt.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Egyre nagyobb figyelmet kap az unióban a zöld átállás megvalósítása, amihez különböző támogatási keretösszegek állnak rendelkezésre. A legnagyobb prioritás most ezen a téren az EU-ban a tiszta energia kérdése. Az ebbe történő befektetés segít megvalósítani a célokat. Az Európai Bizottság több fronton küzd a zöld átállás megvalósulásáért, ehhez 93 milliárd euró áll rendelkezésre, amivel ez most a legnagyobb ilyen projekt a világon - hangzott el a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján, ahol Petri Bernadett, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közvetlen uniós források felhasználásának koordinációjáért felelős miniszteri biztos, a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI) ügyvezető igazgatója többek között az EU-s pályázati lehetőségekről beszélt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×