eur:
394.33
usd:
370.16
bux:
65125.52
2024. április 23. kedd Béla

Újabb orosz sportolók buktak le doppingteszten

Újabb két orosz sportoló, két gyorskorcsolyázó bukott le a január elsejétől tiltólistán szereplő meldoniummal.

Ezúttal a rövidpályás szakágban olimpiai bajnok Szemjon Jelisztratovról és a nagypályán ötszörös világbajnok Pavel Kulizsnyikovról derült ki, hogy pozitív eredményt hozott a doppingtesztje.

A beszámolók szerint a két éve Szocsiban a váltó tagjaként ötkarikás bajnok, a tavalyi vb-n pedig 1500 méteren aranyérmes Jelisztratov emiatt nem vesz részt a Szöulban pénteken kezdődő világbajnokságon, a sprintszámokban remeklő Kulizsnyikov pedig a vk-döntőt hagyja ki. Mindkettőjük esetére igaz, hogy még el kell végezni a B próba elemzését.

Hétfőn az olimpiai és Európa-bajnok orosz jégtáncosról, Jekatyerina Bobrováról és az ötszörös Grand Slam-győztes teniszezőről, Marija Sarapováról derült ki, hogy megbukott a doppingvizsgálaton, mindkettőjük szervezetében meldoniumot mutattak ki.

Címlapról ajánljuk
Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Jóváhagyta a szlovák kormány a problematikus medvék likvidálásáról szóló törvényjavaslatot, de ez nem tartóztatja fel a ragadozókat. Tavaly összesen 14, idén az eddigi négy hónap alatt már több mint tíz alkalommal támadt emberre a barnamedve északi szomszédunknál. Az elmúlt napokban két újabb medvetámadást regisztráltak Szlovákiában. Legutóbb vasárnap, amikor egy önkéntes tűzoltót harapott lábon a vadállat.

Az iszlamizmus „tiktokizálódásától” óv a német alkotmányvédelmi hivatal

A fiatal muszlimok radikalizálódásának veszélyére figyelmeztetett a brandenburgi alkotmányvédelmi hivatal. A hatóság szerint ennek eszköze, különösen a közel-keleti konfliktus óta, a TikTok közösségi platform. A hivatal hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a szalafista influenszerek használják a platform gyors ütemben növekvő "hatókörét".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósan magasabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping az olyan nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphabet (Google), és a Meta Platforms. A piac közben igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, Európában is feljebb kerültek a vezető indexek, és az USA is emelkedéssel próbálkozik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×