eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Aranyérmes a magyar férfi párbajtőr-csapat a junior vívó Eb-n

Aranyérmet nyert kedden a magyar férfi párbajtőr-csapat a junior vívók újvidéki Európa-bajnokságán.

Az Eb honlapja szerint a magyar együttes a svéd és a német csapaton keresztül jutott el a csehek elleni elődöntőig, amelyben szoros csatában, 45-44-re győzött. A döntőt a franciákkal vívta a Siklósi Gergely, Esztergályos Patrik, Bányai Zsombor, Bakos Bálint összetételű válogatott és 37-36-ra nyert. A nagyszerűen vívó Siklósi ezzel második aranyérmét szerezte a kontinensviadalon, miután vasárnap megnyerte az egyéni versenyt.

A magyar női kardcsapat az elődöntőben 45-44-re kikapott az oroszoktól, így a bronzéremért vívhatott, ahol a franciákkal szemben maradt alul 45-42-re és negyedikként zárt.

A korosztályos Eb-n a fiatalabbak, a 17 éven aluliak mezőnyében a magyarok három aranyat, egy-egy ezüstöt és bronzot szereztek, míg a junioroknál az egyéni versenyekben Siklósi aranya mellett a kardozó Péch Miklós nyert bronzérmet hétfőn.

Szerdán a juniorok további csapatversenyeit rendezik.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×