eur:
394.97
usd:
371.83
bux:
66213.94
2024. április 16. kedd Csongor

Tanulmány a 16 kiemelt sportág fenntartható fejlődéséről

Több mint másfél éves munka eredményeként Sport és Környezet címmel jelent meg tanulmány a 16 kiemelt sportág fenntartható fejlődésének elősegítéséért.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) környezetvédelmi és fenntartható fejlődés bizottságának kiadásában megjelent közel 130 oldalas kiadvány célja, hogy segítse a 16 sportág szövetségeit és képviselőit a környezettudatosságban. A tanulmány készítésében a Herman Ottó Intézet munkatársai segítettek, a kiadást pedig a Konrad Adenauer Alapítvány támogatta.

Kovács Ágnes, a szakbizottság vezetője, a könyv egyik szerzője a keddi sajtótájékoztatón örömének adott hangot, hogy kézzel fogható eredménye lett az elmúlt időszak munkájának, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ez még csak az első lépés volt ebben a témakörben. A tanulmányt most minden érintett szövetséghez eljuttatják, és várják a szervezetek véleményét.

Fábián László, a MOB sportigazgatója az egyik legfontosabb feladatnak nevezte a környezetvédelmet. Egyúttal jelezte, a kiemelt sportágakkal szemben már eddig is elvárás volt, hogy fejlesztési programjaikban vegyék figyelembe a fenntarthatósági szempontokat.

Kálóczy Mihály, a tanulmány szerkesztője és társszerzője magáról a könyvről elmondta, hogy több célnak is meg kívánt felelni. Egyrészt bemutatni a 16 sportág környezeti hatásvizsgálatát, másrészt javaslatokat megfogalmazni feléjük sportágaik "zöldítéséért". A tanulmány a hatásvizsgálat és a javaslatok mellett külön fejezetben foglalkozik a 2012-es londoni nyári, és a 2014-es szocsi téli olimpia tapasztalataival.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×