eur:
395.81
usd:
364.87
bux:
65575.2
2024. március 19. kedd Bánk, József

A világtól elzártan készül az olimpia előtt Szilágyi Áron

Az olimpiai kvalifikációs időszak utolsó versenyére készül Szilágyi Áron. London aranyérmes kardvívójának már nincs miért izgulnia, korábbi eredményeivel biztosította helyét az augusztusi riói játékokon.

A szezon már októberben megkezdődött a Tbilisziben rendezett Világkupa versennyel, a sorozat folytatódott az idei viadalokkal (Padova, Varsó). 

"Annak örülök, hogy Padovában egy hosszabb felkészülés után jó eredmény született egyéniben és csapatban is, ezüstérmes lettem, a csapatunk pedig aranyérmet szerzett. Ezzel matematikailag is biztossá vált, hogy megvan az olimpiai kvóta, és az áprilisi csapat-világbajnokságnak, ami a riói tesztverseny lesz, is jó előrejelzése ez a csapat Világkupa-diadal. Sajnos a varsói versenyre ezt a jó formát nem sikerült átmenteni, ott elszalasztottam a lehetőséget újabb pontok megszerzésére, de szerencsére bőven van lehetőség javítani a következő időszakban" - mondta az InfoRádióban a MOL-csapat tagja.

A Vasas kardvívója hozzátette: "szerencsére a kvótaszerzés terhétől mentesültem, már biztosan kvalifikáltam magam az olimpiára, ugyanakkor fontosak a következő Világkupa- és Grand Prix-versenyek, így a szöuli is, nem mindegy, hogy milyen ranglistás pozícióból fogom megkezdeni a küzdelmeket Rióban. Mindent megpróbálok megtenni, hogy minél előrébb legyek ezen, ennek szellemében fogok felkészülni a következő versenyekre."

Az edzőjével, Decsi Andrással fél éve végzett közös munkáról a Vasas olimpiai bajnoka úgy fogalmazott: "fontos volt, hogy egy-két egyéni eredmény érkezzen, hogy meg tudjunk nyugodni és úgy tudjuk mindketten érezni, hogy van értelme a közös munkának és jó úton haladunk. Ennek fényében igen örülhettünk a decemberi bostoni Grand Prix és a januári padovai ezüstérmeknek. Harmonikusan, jól tudunk együtt dolgozni, ha ezt folytatjuk és a felkészülésben minden rendben lesz, jó eséllyel pályázhatunk egy szép eredményre Rióban."

A szöuli verseny a második magyar olimpiai kvóta megszerzése szempontjából fontos. 
"A válogatott együtt készül, mindenkinek megvannak a céljai, Decsi Tamás és Szatmári András a kvótáért küzd, a többiek pedig a válogatottságba kerülésért harcolnak. Mindenki megfelelően motivált, várjuk az áprilisi csapat-világbajnokságot, bízunk abban, hogy ott születhet egy jó csapateredmény, ami már Tokióra is mutathat előre. Nagy a csapategység, erős összetartás van a kvartetten belül, amelyet a riói olimpia és a kvalifikáció nem bont meg" - emelte ki a Vasas sportolója.

Az olimpiai felkészülés végéről is beszélt.
"Május-júniusban és az olimpiai előtti közvetlen felkészülésen, a júliusi edzőtáborokban következik az, amikor már teljesen vissza kell vonulnom és a külsőségeket kizárva készülök a versenyekre. A fókusz addig is az edzéseken, edzőtáborokon és versenyeken van, de az egy picit más hangulat, amikor a világtól picit elzártabban, nyugodtabban, semmi másra nem fókuszálva tudok készülni" - jelenette ki az olimpiai bajnok.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Egyre feljebb az OTP

Egyre feljebb az OTP

Oldalazást láthatunk egyelőre az európai piacokon, a nemzetközi befektetők az amerikai jegybank kétnapos kamatdöntő ülésének kezdetére várnak. A legutóbbi inflációs számok arra késztethetik a központi bankot, hogy jelezzék: a kamatlábak a vártnál hosszabb ideig maradnak magasabbak. A piaci szereplők jelenleg 99%-os valószínűséget jósolnak arra, hogy a Fed ezen a héten változatlanul hagyja az irányadó kamatlábakat. Eközben jelentős lefordulást láthatunk a kriptodevizák piacán, nagy esésben van a bitcoin.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×