eur:
393.93
usd:
365.03
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A világtól elzártan készül az olimpia előtt Szilágyi Áron

Az olimpiai kvalifikációs időszak utolsó versenyére készül Szilágyi Áron. London aranyérmes kardvívójának már nincs miért izgulnia, korábbi eredményeivel biztosította helyét az augusztusi riói játékokon.

A szezon már októberben megkezdődött a Tbilisziben rendezett Világkupa versennyel, a sorozat folytatódott az idei viadalokkal (Padova, Varsó). 

"Annak örülök, hogy Padovában egy hosszabb felkészülés után jó eredmény született egyéniben és csapatban is, ezüstérmes lettem, a csapatunk pedig aranyérmet szerzett. Ezzel matematikailag is biztossá vált, hogy megvan az olimpiai kvóta, és az áprilisi csapat-világbajnokságnak, ami a riói tesztverseny lesz, is jó előrejelzése ez a csapat Világkupa-diadal. Sajnos a varsói versenyre ezt a jó formát nem sikerült átmenteni, ott elszalasztottam a lehetőséget újabb pontok megszerzésére, de szerencsére bőven van lehetőség javítani a következő időszakban" - mondta az InfoRádióban a MOL-csapat tagja.

A Vasas kardvívója hozzátette: "szerencsére a kvótaszerzés terhétől mentesültem, már biztosan kvalifikáltam magam az olimpiára, ugyanakkor fontosak a következő Világkupa- és Grand Prix-versenyek, így a szöuli is, nem mindegy, hogy milyen ranglistás pozícióból fogom megkezdeni a küzdelmeket Rióban. Mindent megpróbálok megtenni, hogy minél előrébb legyek ezen, ennek szellemében fogok felkészülni a következő versenyekre."

Az edzőjével, Decsi Andrással fél éve végzett közös munkáról a Vasas olimpiai bajnoka úgy fogalmazott: "fontos volt, hogy egy-két egyéni eredmény érkezzen, hogy meg tudjunk nyugodni és úgy tudjuk mindketten érezni, hogy van értelme a közös munkának és jó úton haladunk. Ennek fényében igen örülhettünk a decemberi bostoni Grand Prix és a januári padovai ezüstérmeknek. Harmonikusan, jól tudunk együtt dolgozni, ha ezt folytatjuk és a felkészülésben minden rendben lesz, jó eséllyel pályázhatunk egy szép eredményre Rióban."

A szöuli verseny a második magyar olimpiai kvóta megszerzése szempontjából fontos. 
"A válogatott együtt készül, mindenkinek megvannak a céljai, Decsi Tamás és Szatmári András a kvótáért küzd, a többiek pedig a válogatottságba kerülésért harcolnak. Mindenki megfelelően motivált, várjuk az áprilisi csapat-világbajnokságot, bízunk abban, hogy ott születhet egy jó csapateredmény, ami már Tokióra is mutathat előre. Nagy a csapategység, erős összetartás van a kvartetten belül, amelyet a riói olimpia és a kvalifikáció nem bont meg" - emelte ki a Vasas sportolója.

Az olimpiai felkészülés végéről is beszélt.
"Május-júniusban és az olimpiai előtti közvetlen felkészülésen, a júliusi edzőtáborokban következik az, amikor már teljesen vissza kell vonulnom és a külsőségeket kizárva készülök a versenyekre. A fókusz addig is az edzéseken, edzőtáborokon és versenyeken van, de az egy picit más hangulat, amikor a világtól picit elzártabban, nyugodtabban, semmi másra nem fókuszálva tudok készülni" - jelenette ki az olimpiai bajnok.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Óvatos pluszban a tőzsdék

Óvatos pluszban a tőzsdék

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó volt ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: határozott pluszban zárt a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedett a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként, melynek hatására kilőtt az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×