A világtól elzártan készül az olimpia előtt Szilágyi Áron

Infostart
2016. március 1. 08:53
Az olimpiai kvalifikációs időszak utolsó versenyére készül Szilágyi Áron. London aranyérmes kardvívójának már nincs miért izgulnia, korábbi eredményeivel biztosította helyét az augusztusi riói játékokon.

A szezon már októberben megkezdődött a Tbilisziben rendezett Világkupa versennyel, a sorozat folytatódott az idei viadalokkal (Padova, Varsó). 

"Annak örülök, hogy Padovában egy hosszabb felkészülés után jó eredmény született egyéniben és csapatban is, ezüstérmes lettem, a csapatunk pedig aranyérmet szerzett. Ezzel matematikailag is biztossá vált, hogy megvan az olimpiai kvóta, és az áprilisi csapat-világbajnokságnak, ami a riói tesztverseny lesz, is jó előrejelzése ez a csapat Világkupa-diadal. Sajnos a varsói versenyre ezt a jó formát nem sikerült átmenteni, ott elszalasztottam a lehetőséget újabb pontok megszerzésére, de szerencsére bőven van lehetőség javítani a következő időszakban" - mondta az InfoRádióban a MOL-csapat tagja.

A Vasas kardvívója hozzátette: "szerencsére a kvótaszerzés terhétől mentesültem, már biztosan kvalifikáltam magam az olimpiára, ugyanakkor fontosak a következő Világkupa- és Grand Prix-versenyek, így a szöuli is, nem mindegy, hogy milyen ranglistás pozícióból fogom megkezdeni a küzdelmeket Rióban. Mindent megpróbálok megtenni, hogy minél előrébb legyek ezen, ennek szellemében fogok felkészülni a következő versenyekre."

Az edzőjével, Decsi Andrással fél éve végzett közös munkáról a Vasas olimpiai bajnoka úgy fogalmazott: "fontos volt, hogy egy-két egyéni eredmény érkezzen, hogy meg tudjunk nyugodni és úgy tudjuk mindketten érezni, hogy van értelme a közös munkának és jó úton haladunk. Ennek fényében igen örülhettünk a decemberi bostoni Grand Prix és a januári padovai ezüstérmeknek. Harmonikusan, jól tudunk együtt dolgozni, ha ezt folytatjuk és a felkészülésben minden rendben lesz, jó eséllyel pályázhatunk egy szép eredményre Rióban."

A szöuli verseny a második magyar olimpiai kvóta megszerzése szempontjából fontos. 
"A válogatott együtt készül, mindenkinek megvannak a céljai, Decsi Tamás és Szatmári András a kvótáért küzd, a többiek pedig a válogatottságba kerülésért harcolnak. Mindenki megfelelően motivált, várjuk az áprilisi csapat-világbajnokságot, bízunk abban, hogy ott születhet egy jó csapateredmény, ami már Tokióra is mutathat előre. Nagy a csapategység, erős összetartás van a kvartetten belül, amelyet a riói olimpia és a kvalifikáció nem bont meg" - emelte ki a Vasas sportolója.

Az olimpiai felkészülés végéről is beszélt.
"Május-júniusban és az olimpiai előtti közvetlen felkészülésen, a júliusi edzőtáborokban következik az, amikor már teljesen vissza kell vonulnom és a külsőségeket kizárva készülök a versenyekre. A fókusz addig is az edzéseken, edzőtáborokon és versenyeken van, de az egy picit más hangulat, amikor a világtól picit elzártabban, nyugodtabban, semmi másra nem fókuszálva tudok készülni" - jelenette ki az olimpiai bajnok.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást