Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Baráth Etele: Vizet, szúnyog elleni sátrat viszünk Rióba

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nyolc számban állhatnak dobogóra a riói olimpián a magyar kajak-kenu versenyzők - mondta a szövetség elnöke. Baráth Etele szerint nagyobb szerepet kell kapnia a közvetítésnek.

Vannak aggodalmak Rió miatt. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség vezetője az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, kora ősszel, amikor Rióban voltak sok volt a probléma; betegséggel, fertőzéssel kellett megküzdeniük a versenyzőknek, volt olyan, aki hepatitis-A fertőzést kapott, de Baráth Etele szerint mindent megtesznek, ami egy ilyen helyzetben megtehető.

"Amivel védekezni tudunk, természetesen megtesszük. A különböző védőoltásokat beszerezzük, ivóvizet viszünk magunkkal, ha kell, sátrakat a szúnyogok ellen, sajnos a többi feltétellel meg küzdeni a versenyzőknek" - jelezte.

Baráth Etele úgy vélte, minden nehézséggel együtt reális eredmény születhet a riói olimpián, tizenkét számból akár nyolcban érmes eredményeket érhet el a magyar csapat.

"A legnagyobb probléma a víz minősége, a hínár, az úszó növényzet és a hulladék. Bízunk benne, hogy mivel előttünk van az egész verseny, addigra jelentősen megtisztítják í vizet, a közben kinövőket már csak le lehet aratni. A tizenkét számból nyolcban komolyan ott kell lennünk a legjobbak között, abban bízom, hogy ez így is lesz" - jelentette ki a sportvezető.

Hozzátette, hogy mivel a helyszínen az eredetileg tervezettnél kevesebben láthatják a kajak-kenu versenyeket, még nagyobb figyelmet kellene fordítani a televíziós közvetítés magas színvonalára.

Az Egészségügyi Világszervezet néhány hete globális vészhelyzetet hirdetett, mivel becslései szerint idén négymillióra emelkedhet a Zika-vírusos megbetegedések száma az amerikai kontinensen. A riói szervezők szerint mivel a játékok augusztusi időpontja az ottani télre esik, a szárazabb és hűvösebb időjárás jelentősen csökkenti majd a vírust terjesztő szúnyogok jelenlétét.

Hanganyag: Farkas Dávid, Kálló Izabella