Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Március 15-től készülnek a kvalifikációra a vízilabdások

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Március 15-én kezdjük a felkészülést a trieszti kvalifikációs tornára, és egészen a selejtezőig együtt készülünk - mondta az InfoRádiónak a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Az olimpiai selejtező tornával kapcsolatban Benedek Tibor úgy fogalmazott, hogy a magyar csapat papíron a legerősebb, de természetesen mindenki az életéért küzd, mindenki ott akar lenni az olimpián.

"A játékosok most a klubokban vannak, ott készülnek, legutóbb a világligán találkoztunk Grúziában" - közölte Benedek Tibor.

A múlt heti Grúzia elleni 20-10-es győzelemre reagálva elmondta: "meg voltam elégedve, de ebből sok következtetést nem lehet levonni, hiszen egy napot készültünk rá, és szerintem nem volt túl motivált a grúz csapat ezen a mérkőzésen".

"Egy-két egyéni teljesítmény szempontjából volt fontos nekem, és egy picit együtt voltunk az Eb és a kvalifikációs edzések megkezdése közötti köztes időszakban" - magyarázta.

"Mindenképpen fontos, hogy az utánpótlás-válogatott továbbra is minden évben adjon egy-egy olyan játékost a felnőtt válogatottnak, akik azonnal bevethetők" - hangsúlyozta a szövetségi kapitány.

Az olimpiai selejtező tornával kapcsolatban Benedek Tibor úgy fogalmazott, hogy sok jó csapat van, de egyik sem kiemelkedő.

"A magyar csapat papíron a legerősebb, de természetesen mindenki az életéért küzd, mindenki ott akar lenni az olimpián. Hiszen az olimpiai részvétel szinte biztosítja a sportág jövőjét, az olimpián való részvétel hiánya pedig nagyon nehéz helyzetbe hozza. A tét hatalmas, ebben a közegben kell jól szerepelnie akár a papírforma szerinti erősebb csapatoknak, akár a papírforma szerinti gyengébb csapatoknak" - részletezte.

"Március 15-én kezdődik a felkészülés az olimpiai kvalifikációra, és egészen a selejtezőig együtt fogunk készülni - ez majdnem három hét" - tette hozzá a szövetségi kapitány.

Hanganyag: Dzsubák Tamás