eur:
395.51
usd:
372.42
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Március 15-től készülnek a kvalifikációra a vízilabdások

Március 15-én kezdjük a felkészülést a trieszti kvalifikációs tornára, és egészen a selejtezőig együtt készülünk - mondta az InfoRádiónak a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Az olimpiai selejtező tornával kapcsolatban Benedek Tibor úgy fogalmazott, hogy a magyar csapat papíron a legerősebb, de természetesen mindenki az életéért küzd, mindenki ott akar lenni az olimpián.

"A játékosok most a klubokban vannak, ott készülnek, legutóbb a világligán találkoztunk Grúziában" - közölte Benedek Tibor.

A múlt heti Grúzia elleni 20-10-es győzelemre reagálva elmondta: "meg voltam elégedve, de ebből sok következtetést nem lehet levonni, hiszen egy napot készültünk rá, és szerintem nem volt túl motivált a grúz csapat ezen a mérkőzésen".

"Egy-két egyéni teljesítmény szempontjából volt fontos nekem, és egy picit együtt voltunk az Eb és a kvalifikációs edzések megkezdése közötti köztes időszakban" - magyarázta.

"Mindenképpen fontos, hogy az utánpótlás-válogatott továbbra is minden évben adjon egy-egy olyan játékost a felnőtt válogatottnak, akik azonnal bevethetők" - hangsúlyozta a szövetségi kapitány.

Az olimpiai selejtező tornával kapcsolatban Benedek Tibor úgy fogalmazott, hogy sok jó csapat van, de egyik sem kiemelkedő.

"A magyar csapat papíron a legerősebb, de természetesen mindenki az életéért küzd, mindenki ott akar lenni az olimpián. Hiszen az olimpiai részvétel szinte biztosítja a sportág jövőjét, az olimpián való részvétel hiánya pedig nagyon nehéz helyzetbe hozza. A tét hatalmas, ebben a közegben kell jól szerepelnie akár a papírforma szerinti erősebb csapatoknak, akár a papírforma szerinti gyengébb csapatoknak" - részletezte.

"Március 15-én kezdődik a felkészülés az olimpiai kvalifikációra, és egészen a selejtezőig együtt fogunk készülni - ez majdnem három hét" - tette hozzá a szövetségi kapitány.

Hanganyag: Dzsubák Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Emelkedéssel próbálkoznak az amerikai tőzsdék

Emelkedéssel próbálkoznak az amerikai tőzsdék

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Ezt követően az amerikai tőzsdék emelkedéssel próbálkoznak a Dow vezetésével. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×