eur:
393.63
usd:
364.79
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Tízméteres sportlövő Eb - Péni István ezüstérmes a junior puskások között

Az olimpiai kvótás Péni István ezüstérmet nyert a junior férfi légpuskások versenyében a győri 10 méteres sportlövő Európa-bajnokság első versenynapján, melynek szerda esti döntőjében Major Veronika ötödik lett a junior nők pisztolyos számában.

A 19 éves Péni a délutáni 60 lövéses alapversenyben egészen elképesztően célzott, 628,4 körös eredményével közel négy körrel végzett a második előtt, így - a papírformának megfelelően - magabiztosan jutott fináléba, s nem utolsósorban a magyar csapat győzelméhez is nagyban hozzájárult.

A lövők estére az Audi Arénából átköltöztek a döntőknek helyt adó Magvassy Mihály Sportcsarnokba, ahol egy teljesen új verseny kezdődött, hiszen az alaperedményeket nem vitték magukkal tovább a sportolók. A döntő végig feszült és izgalmas volt, az UTE lövője az alapban mögötte végzett német Maximilian Dallingerrel volt nagy versenyben az aranyéremért. Kettejük csatájában a 16. lövés után egy tizeddel még Péni vezetett, két lövéssel később azonban már a németnél volt az előny hét tizeddel, s mivel az utolsó két sorozatuk egyaránt 20,2 kör lett, Dallinger (205,8 kör) lett az egyéni Eb-győztes, Péni (205,1 kör) pedig a csapatarany mellé egy ezüstöt nyert.

Péni a verseny után a Kossuth Rádiónak elmondta, nem gondolta volna, hogy csapatban sikerülhet a aranyérem, ez boldogsággal töltötte el, s így könnyebben tudott lőni a döntőben. Hozzátette, az alapversenyben nyújtott teljesítményével rendkívül elégedett volt, s ugyanezt az eredményt akár a riói olimpián is elfogadná, mert az azt jelenti, hogy ott is bekerül a döntőbe.

A puskások előtt a junior női pisztolyosok fináléját rendezték meg, méghozzá itt is magyar szereplővel, a futócél 20+20-as számban néhány órával korábban két bronzot nyert Major Veronikával a mezőnyben. A pisztollyal csak tavaly óta versenyző tehetség 376 körrel a nyolcadik helyen végzett az alapversenyben, ami még éppen döntőt ért a számára. Major a komoly szerdai megterhelések ellenére is jól lőtt a fináléban, három sportlövő előtte esett ki, ő pedig a 14. sorozat után, az ötödik helyen fejezte be a döntőt. A keszthelyi sportoló kis szerencsével még előkelőbb pozícióban is zárhatott volna, ám 14 lövést követően Teresa Gross egy tizedkörrel jobban állt mint ő, így a német maradt versenyben. A számot óriási fölénnyel a francia Mathilde Lamolle nyerte meg (198,4 kör), közel öt körrel megelőzve a grúz Nino Huciberidzét (193,7 kör).

Az első nap után a magyar csapat egy-egy arany- és ezüst-, illetve két bronzéremmel áll. A szerdaihoz hasonlóan csütörtökön is a juniorok versenyeznek Győrben.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×