eur:
392.81
usd:
366.15
bux:
66822.17
2024. április 25. csütörtök Márk

Alaposan megváltozhat az időmérő a Formula-1-ben

Alaposan megváltozhat az időmérő edzés szabálya a Forma-1-ben: sajtóinformációk szerint Bernie Ecclestone és a csapatfőnökök már megegyeztek erről, s akár a szezonnyitó március 20-i Ausztrál Nagydíjon életbe léphet a módosítás.

Ami nem változik, az a szombati időmérő időtartama, amely továbbra is - a szünetekkel együtt - 60 perc lesz.

Az első szakasz, az úgynevezett Q1 16 percig tart majd úgy, hogy hét perc után a leglassabb pilóta kiesik, majd minden további másfél perc elteltével újabb versenyző búcsúzik. A Q1-et követően 15 pilóta marad versenyben.

Az új Q2 15 perces lesz, ebben hat perc után esik ki az első versenyző, majd ugyancsak 90 másodperceként követik őt a többiek. A szakasz végére nyolc pilóta marad.

A 14 perces Q3-ban már 5 perc után megkezdődik a létszámcsökkenés, majd a másfél percenkénti kiesések után az utolsó 90 másodpercre már csak két pilóta marad. Õk döntik el egymás közt, hogy kié lesz a pole pozíció.

Az új rendszerrel - amelynek célja, hogy a korábbinál több legyen az izgalom - az autók az eddigieknél jóval több időt töltenének a pályán.

A javaslatra még a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsának is rá kell bólintania, erre várhatóan jövő pénteken kerülhet sor Genfben.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×