eur:
392.62
usd:
367.43
bux:
66112.43
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Messi duplájával nyert a Barcelona, 0-2-ről egyenlített a Bayern ellen a Juve

Egyik pályaválasztó sem nyert a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi játéknapján. A Barcelona Messi duplájával nyert az Arsenal ellen Londonban, míg a Bayern München, noha 2-0-s vezetése után kapott két gólt Torinóban, döntetlennel várhatja a Juventus elleni visszavágót.

Arsene Wenger, ahogyan abban mindenki biztos volt, minden, a Hull City elleni FA-kupa-mérkőzésen pihentetett kulcsjátékosát a kezdő csapatba nevezte a Barcelona elleni találkozóra. Az "ágyúsok" kezdő tizenegye: Cech - Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal - Coquelin, Ramsey, Oxlade-Chamberlain, Özil - Sanchez, Giroud.

Luis Enrique, aki játékosként hajdanán két BL-meccsen is lőtt gólt a Barcelona mezében az Arsenalnak, szintén nem okozott meglepetést az összeállítással. Miután Arda Turan eltiltott, a rendelkezésre álló legerősebb tizenegy kezd: Ter Stegen - Daniel Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba - Busquets, Rakitic, Iniesta - Suárez, Messi, Neymar.

A torinói mérkőzés előtt a Juventus kiegészült Mario Mandzukiccsal, aki korábban a Bayern játékosa is volt. Az olasz bajnok így kezd: Buffon ~ Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra - Cuadrado, Khedira, Marchisio, Pogba - Mandzukic, Dybala.
A bajoroknál, miután minden "igazi" középső védő sérült, Kimmich és Alaba játszik a két belső védő posztájn. A tizenegy: Neuer, Lahm, Kimmich, Alaba, Bernat - Vidal, Thiago - Robben, Müller, Douglas Costa - Lewandowski. Játszik a németeknél a korábbi Juventus-középpályás, a chilei Arturo Vidal. 
LONDON: Giroud előkészítése után Ramsey helyzetbe került, de a lövés nem volt olyan jó, mint a passz előtte. 
TORINO: Vidal erős lövéssel "kínálta meg" korábbi klubtársát, Buffon vetődve védte a nem túl jól helyezett, de kétségtelenül keményen megrúgott labdát. 
LONDON: Az első negyedórában a Barcelona 70 százalékban birtokolta a labdát. Helyzete ellenben a hazaiaknak volt. 
TORINO: Lahm indítása, majd Lewandowski előkészítése után Müller hibázott helyzetben. 
LONDON: Bellerin is gólt szerezhetett volna, de Oxlade-Chamberlain még jobb helyzetbe került, nyolc méterről, ugyan kicsit megbillenve, középről lőhetett, de Ter Stegen védett. 
TORINO: Marchisio íveléséről lemaradt Dybala. 
TORINO: Bernat kapura küldött labdáját Buffon elég nehezen hárította.
LONDON: Barcelona-szabadrúgás, kiváló helyről, 19 méterről, középről. Messi elrontotta. A kontrából Oxlade-Chamberlain elviharzott, Mascherano önfeláldozóan szerelt, mindketten belesérültek, de tudják folytatni a játékot. 
LONDON: Újabb adat, a 40. perc tájáról. Az Arsenal 28, a Barcelona 72 százalékban birtokolja a labdát. 
TORINO: Megszerezte a Bayern a vezetést. Barzagli elpasszolta a labdát rosszul sikerült mentése folyományaként, Thomas Müller pedig túl rutinos és jó játékos ahhoz, hogy ebből ne szerezzen gólt. Juventus-Bayern 0-1. 
LONDON: A félidő utolsó pillanata hozta a katalánok legnagyobb eddigi helyzetét, Daniel Alves beadása után Luis Suárez, éppen csak elérve fejjel a labdát, a bal alsó sarok mellé csúsztatott. 
LONDON: Neymar ziccerbe került, Cech kilépett elé, szépen védett. Oxlade-Chamberlain nem bírja tovább a játékot, Walcott állt be a helyére. 
LONDON: Igaz, hogy az első félidőben az Arsenal volt egy ideig veszélyesebb a kapura, de a játékrész hajrájában és a másodikban már a Barcelona diktál.
TORINO: Robben, ha nem gonoszség: régi önmagát idézve, a jobbösszekötő posztjáról középre tört, majd látványos lövéssel növelte a bajorok előnyét. Juventus-Bayern 0-2. 
LONDON: Giroud közelről, de nem elég erővel fejelt, Ter Stegen védett. 
TORINO: Szépített a Juve, Kimmich hibája után Dybala lőtt Neuer kapujába. Juventus-Bayern 1-2
LONDON: Messi lövését Mertesacker blokkolta, majd Suárez labdájáról Neymar lemaradt. 
LONDON: A Barcelona megszerezte a vezetést Lionel Messi 81. BL-góljával. Neymar kiváló előkészítése és önzetlen passza után az argentin szupersztár a kiszolgáltatott Cechet is elfektetve emelt a kapuba. Arsenal-Barcelona 0-1. 
TORINO: Cuadrado került ziccerbe, de nem tudott túljárni a magas lövésre számító Neuer eszén.
LONDON: Neymar és Messi kevergetett a tizenhatoson belül, majd Suárez a bal kapufára rúgta a labdát. A másik oldalon Ter Stegen hárított Ramsey elöl. 
TORINO: Kimmich késlekedését kihasználva Sturaro középről, berobbanva kiegyenlített, Juventus-Bayern 2-2.
LONDON: Messi kiharcolt egy tizenegyest - a másodpercekkel korábban beállt Flamini rúgta sípcsonton -, aztán be is lőtte. Arsenal-Barcelona 0-2.
LONDON: Neymar veszélyes fejesét Cech látványosan védte. 
LONDON: Vége a mérkőzésnek, Arsenal-Barcelona 0-2. 
TORINO: Vége a mérkőzésnek, Juventus-Bayern München 2-2. 

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Begyújtotta a rakétákat a forint

Begyújtotta a rakétákat a forint

Szerdán negatív korrekcióba kezdett a dollár ez elmúlt napok jelentős erősödését követően, ez pedig a forintnak is segített: az euróval szemben a 393-as, a dollárral szemben pedig egészen a 368-as szintekig erősödött vissza a magyar fizetőeszköz. Ezt követően csütörtök reggel is erősödik a forint, emellett pedig a dollár korrekciója is folytatódik. Ami a gazdasági eseményeket illeti, csütörtökön az MNB ismerteti a devizatartalékok állományának alakulását, az ÁKK pedig kötvényaukciót tart. Az amerikai lakáspiacról újabb adatot közölnek, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából érdekes. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×