eur:
395.36
usd:
366.48
bux:
65560.76
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Gyárfás: a MOB és a MÚSZ között teljes az összhang

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) között teljes az összhang - jelentette ki Gyárfás Tamás.

A MÚSZ elnöke az MTI megkeresésére azután nyilatkozott, hogy kedden délután megbeszélést folytatott Borkai Zsolt MOB-elnökkel és Szabó Bence MOB-főtitkárral. Az úszószövetség részéről még Kiss László szövetségi kapitány volt ott az egyeztetésen.

"A beszélgetésen a felmerült vitás kérdéseket értelmeztük, s leszögezhetem, hogy teljes az összhang, az együttműködés folytatódik a MOB és a MÚSZ között" - fogalmazott Gyárfás Tamás. Részleteket ugyanakkor nem mondott.

Február elején Kiss László azt nehezményezte, hogy szerinte Hosszú Katinka esetében a MOB átnyúl a MÚSZ feje fölött. A MOB vezetése válaszában úgy fogalmazott, hogy értetlenül áll az állásfoglalás előtt, s emlékeztetett, hogy a mesteredző egy héttel korábban maga fordult Borkai Zsolthoz, s arra kérte őt: próbálja elérni, hogy "ez a fölösleges - minek is nevezzem? - civakodás mielőbb lezáruljon". Kiss László Hosszú Katinkától és edzőjétől a versenyző edzőtábori igényeiről, a versenyzési terveiről, illetve arról akart tájékozódni, hogy számíthat-e rá a váltókban az április országos bajnokságon. A világ- és Európa-bajnok Hosszú úgy határozott, hogy nem indul az ob-n, és erről a döntéséről a MOB-ot tájékoztatta.

Szabó Bence február 11-i levelében nyomatékosította, hogy a MOB először és utoljára vállalt ilyen feladatot, s jelezte: a jövőben sem tőle, sem a MOB irodájától ne kérjen "közvetítő szerepet" a MÚSZ és Hosszú Katinka sem. A MÚSZ erre reagálva még aznap kijelentette, hogy a "korábbiakhoz hasonlóan változatlanul számít a MOB rendkívül értékes, pótolhatatlan együttműködésére." A szövetség ekkor kezdeményezte, hogy Borkai Zsolt és Szabó Bence fogadja a sportág vezetését, szövetségi kapitányát.

A MÚSZ és Hosszú viszonya a múlt év végén mérgesedett el. Az úszó karácsony előtt tartott sajtótájékoztatót, amelyen kifejtette, hogy elégedetlen a szövetség teljesítményével és hozzáállásával. Kritikáit január 6-án, ugyancsak sajtótájékoztatón megismételte, egyben kijelentette: nem fogadja el azt a szerződést, amelyet a szövetség ajánlott számára decemberben. Erre a sajtóeseményre Kiss László is elment, ám utána hiába próbált beszélni az úszóval, Hosszú elhagyta a termet. A szövetségi kapitány az ügy folyományaként lemondott posztjáról, de három nappal később Gyárfás Tamás közölte, hogy a szakember meggondolta magát, és folytatja a munkát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×