Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Csak a repüléstől tart a világbajnok kenus

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nemcsak az alapozó edzésmunka elvégzésére, hanem a mentális és pszichés felkészülésre is sok energiát fordított a világbajnok kenus Vasbányai Henrik az elmúlt hónapokban. Mike Róbert párostársa az InfoRádió Víztükör című magazinműsorában elárulta, hogy az olimpia előtt a legnagyobb nehézséget a hosszú repülőút jelenti, a külföldi edzőtáborozás pedig ismét kimarad a programjukból.

"Nagy segítség lenne, ha az idő ilyen enyhe maradna. Teljesen megfelel a fizikai állapotunk az időszaknak és már alig várom, hogy belevághassunk az évbe" - mondta Vasbányai Henrik, a KSI világbajnok kenusa.

Hozzátette: hatalmas előny, hogy évek óta együtt dolgoznak Mike Róberttel, hiszen az ellenfél fejében ott motoszkálhat, hogy 2013 óta szerepelnek a nemzetközi élmezőnyben, és az elmúlt években szinte mindig dobogón álltak, amelyet nagyon pozitív visszajelzésként értékel.

"Nem bízzuk el magunkat és a tavalyi évből okulva próbálunk változtatni az edzéseken, de mindenképp ad egy kis lelki nyugalmat, hogy minden évben ott tudunk lenni az élbolyban" - jegyezte meg.

A világbajnok kenus részt vett Rióban az előolimpiai tesztversenyeken is, és az InfoRádiónak elmondta, hogy felkészültek az ottani körülményekre.

"Mindent megteszünk, amit lehet. Beadatjuk magunknak az oltásokat, de vannak dolgok, amikre nincs ráhatásunk. Ilyen például a hínáros pálya. De alkalmazkodni fogunk a körülményekhez és meg fogjuk oldani a helyzetet" - hangsúlyozta Vasbányai Henrik.

Mint mondta, a meleg égövi táborozás elmaradását nem szeretné pótolni egy nagyobb élményúttal, inkább itthon pihenne.

"Félek a repüléstől, ha nem muszáj, akkor nem szállok fel rá, a kikapcsolódást megoldom itthon" - vallotta be az InfoRádiónak.

Hozzáfűzte: az előző év is azért volt stresszes számára, mert sokat kellett repülnie.

"Ezt a telet arra szántam, hogy a pszichológussal átbeszéljem és elengedjem a repüléstől való félelmemet. Nem szabad ennyire megterhelőnek lennie a riói útnak, mert olyan sokat kivehet belőlem, hogy 3-4 napra lesz szükségem, míg újra megtalálom magamat, és ezt mindenképp el szeretném kerülni" - fogalmazott a sportoló.

Vasbányai Henrik reméli, hogy lesz haszna a pszichés tréningnek, és kicsit oldottabbá válhat majd a repülőn.

Hanganyag: Farkas Dávid