eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Férfi kézilabda BL - Veszprémi győzelem

Az MVM Veszprém 27-25-re legyőzte a vendég horvát PPD Zagreb csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi játéknapján, így továbbra is egy pont a hátránya a német Flensburg és a francia PSG mögött.

Férfi BL, 12. forduló:
A csoport:
MVM Veszprém - PPD Zagreb (horvát) 27-25 (16-12)

A horvát bajnokkal különösen jó sportbaráti kapcsolatban lévő veszprémiek október 3-án, nagyszerű hajrával 21-20-ra nyertek Zágrábban, és most is fontos volt számukra a két pont begyűjtése.

Kőkemény védekezéssel nyitott a Zagreb, és az első hazai gólra szűk négy percet kellett várni. Emberelőnyben sikerült fordítani, miközben már a Veszprém védőfala is remekül zárt. Ennek köszönhetően eleinte alig esett gól, a hazaiakat erősítő Zeitz vállsérülés miatt cserét kért. A Veszprém két horvát légiósa, a kapus Alilovic és az átlövő Sliskovic sokat tett azért, hogy a 9. percben már 4-1 lett az állás: előbbi büntetőt fogott, utóbbi pedig háromszor is eredményes volt.

A 11. percben, 6-2-nél időt kért a vendégegyüttes, ám szinte semmi nem változott. Így aztán öt perccel később, 10-4-nél ismét próbálta rendezni sorait a Zagreb. A folytatásban felváltva estek a gólok, ekkor Ilic volt veszélyes a vendégkapura. Hazai emberhátrányban a Zágráb feljött 15-11-re.

A második félidő eleje a zágrábiaké volt, akik egy 3-1-es periódussal felzárkóztak. Tonci Valcic piros lapot kapott, így a Zagreb egyik legjobb védője vált ki, ám a kétperces előnyt nem használta ki a magyar bajnok. Állandósult a 2-3 gólos különbség, és mindkét oldalon kemény védőfal fogadta a támadókat.

Az izgalmas hajrában Palmarsson, Nagy László, Nilsson és Ilic is fontos gólt lőtt, így sikerült otthon tartania a két pontot a BL legutóbbi ezüstérmesének.

A Veszprém jövő szombaton egyik nagy riválisának, a német Flensburgnak az otthonában lép pályára.

Szerdán játszották:
THW Kiel (német)-Wisla Plock (lengyel) 26-24

szombaton játszották:
PSG (francia)-Besiktas (török) 40-28
Celje (szlovén) - Flensburg-Handewitt (német) 26-30

Az állás: 1. Flensburg 20 pont (369-316), 2. PSG 20 (380-335), 3. Veszprém 19, 4. Kiel 13, 5. Zagreb 9, 6. Plock 8, 7. Celje 5, 8. Besiktas 2

B csoport:
később:
Kolding (dán)-Montpellier (francia) 16.50
Barcelona (spanyol) - MOL-Pick Szeged 17.00

szombaton játszották:
Kielce (lengyel) - Rhein-Neckar Löwen (német) 28-27
Vardar Szkopje (macedón)-Kristianstad (svéd) 38-36

Az A és a B csoportból az első helyezettek közvetlenül a negyeddöntőbe, a 2-6. helyezettek pedig a nyolcaddöntőbe kerülnek.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×