Márciusra elkészül a 2017-es vizes világbajnokság végleges költségvetése

Infostart
2016. február 16. 09:22
Márciusra elkészül a jövő évi magyarországi világverseny végleges költségvetése - jelentette be Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a testület alakuló ülésén 2016. február 15-én, Budapesten.

A tárcavezető a bizottság elnökeként és kormánybiztosként is felel a verseny megrendezéséért. A testület további tagjai a belügyminiszter, a külgazdasági és külügyminiszter, a nemzetgazdasági miniszter, az emberi erőforrások minisztere, az egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos, a főpolgármester, a Magyar Úszószövetség elnöke és főtitkára - olvasható a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményében.

Az alakuló ülésen Fürjes Balázs kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos arról számolt be, hogy a sporteseményhez kapcsolódó beruházások a tervek szerint, megfelelő ütemben haladnak.

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, a szervezőbizottság társelnöke nagyra értékelte, hogy a minisztériumok és a Fővárosi Önkormányzat is felsorakoztak a rendezvény mellett, hiszen csakis közös összefogással érhető el, hogy a budapesti legyen minden idők legjobb FINA-világbajnoksága.

Seszták Miklós kiemelte: a világverseny sikeres lebonyolítása azért is különösen fontos, mert hozzásegítheti Magyarországot ahhoz, hogy eredményesen pályázzon a 2024-es nyári olimpiai játékok megrendezéséért.