eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Bajnokok Ligája - Zidane szerint Rómában is Ronaldo lehet a kulcsfigura

Zinedine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője szerint Cristiano Ronaldo játéka kulcsfontosságú lesz szerda este, amikor a királyi gárda az AS Roma otthonában lép pályára a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának első mérkőzésén.

A francia szakember - aki 2002-ben játékosként BL-t nyert a Real Madriddal - úgy véli, a portugál válogatott szélső csúcsformában van, s az olaszországi győzelemhez épp erre van szüksége együttesének.

"Cristiano játéka az oldalvonal mellett nagyon lényeges, az egy az egy elleni párharcokban nagyszerűen teljesít, nehéz őt levédekezni" - dicsérte Zidane Ronaldót, aki a csoportkörben rekordot jelentő 11 gólt szerzett, amivel a BL mostani kiírásának legeredményesebb futballistája is egyben.

Karim Benzema, a madridiak francia válogatott csatára a római játékosok gyorsaságát emelte ki, s hozzátette: az olaszok nyilván mindent elkövetnek majd azért, hogy hazai pályán nyerjenek, vagyis előnybe kerüljenek a párharcban.

"Ugyanakkor nekünk is kell a siker, mert tudjuk, a továbbjutáshoz az első meccsen elért eredmény a kulcs" - tette hozzá Benzema.

A mérkőzés érdekessége, hogy két nemrégiben kinevezett vezetőedző csap majd össze az Olimpiai Stadionban: Zidane január 4. óta irányítja a madridi csapatot, a Románál pedig január 14-én került Luciano Spalletti az egy nappal korábban menesztett Rudi Garcia helyére.

A két együttes a BL-ben legutóbb a 2008-as nyolcaddöntőben találkozott egymással, s akkor a rómaiak - Spalletti vezetésével - otthon és idegenben is 2-1-re nyertek. Az európai kupasorozatokban nyolc alkalommal játszott egymással a két csapat, négy madridi és három római siker mellett egy döntetlen született.

A Real sorozatban hatodszor kerülhet be a BL-ben a legjobb nyolc közé, míg a Roma 2008 után szerepelhet újra a negyeddöntőben. A királyi gárda olasz riválissal szemben megvívott legutóbbi nyolc oda-visszavágós párharcából mindet elveszítette, legutóbb az 1987/88-as BEK-ben, a BL jogelődjében, a Napolival szemben sikerült továbblépnie. Az olasz főváros csapata a spanyolok elleni eddigi párharcaiból kettőt megnyert, hármat pedig elveszített.

A Roma minden versenysorozatot figyelembe véve a legutóbbi 13 mérkőzéséből csupán egyet veszített el, igaz, hétszer döntetlent játszott. A Madrid az utolsó kilenc meccsén maradt veretlen, ebből hatot már Zidane irányítása alatt vívott meg.

A szerdai másik nyolcaddöntős párharc első felvonásán a Wolfsburgot fogadja a Gent, amely története során először szerepel a BL-ben. A tavaly Német Kupa-győztes, a Bundesligában második VfL eddig csak egyszer, 2009-ben játszott a legrangosabb európai kupasorozatban, de akkor nem jutott túl a csoportkörön.

A hazai bajnokságban a német együttes csalódást keltő teljesítményt nyújtott az elmúlt időszakban, s bár múlt szombaton hét nyeretlen meccs után újra győzött, jelenleg csak a nyolcadik a Bundesligában. A Gent a belga pontvadászat őszi részét az élen zárta, de február 3-án a kupában, négy nappal később pedig a bajnokságban is kikapott a Club Bruggétől, így visszacsúszott a Jupiler League második helyére.

BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:
szerda:
AS Roma (olasz)-Real Madrid (spanyol) 20.45
Gent (belga)-VfL Wolfsburg (német) 20.45

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×