eur:
395.3
usd:
371.23
bux:
65144.22
2024. április 19. péntek Emma

A PSG megszakította a Chelsea veretlenségi sorozatát

Mindkét hazai csapat győzött a Bajnokok Ligája keddi játéknapján, a nyolcaddöntők első napján. PSG-Chelsea 2-1 (megszakadt az angol klub december közepe óta tartó veretlensége), Benfica-Zenit 1-0.

Két mérkőzéssel megkezdődik a labdarúgó Bajnokok Ligája 2016-os tavaszi idénye. A portugál Benfica az orosz Zenitet, a francia PSG az angol Chelsea-t fogadja.

A PSG kezdőcsapatában hat brazíliai születésű futballista kapott helyet, közülük négyen, Marquinhos, Thiago Silva, David Luiz és Maxwell alkotja a védőnégyest, Thiago Motta és Lucas is játszik. Visszatért a kezdők közé a kapitány mellett Zlatan Ibrahimovic is.

A Chelsea-nél, miután Oscar csak a kispadra ült le, csak két brazil születésű játszik, Willian és a spanyol válogatott Diego Costa. 
A franciáktól hiányzik Serge Aurier, akit klubja eltiltott, miután illetlen kijelentéseket tett Laurent Blanc menedzserről és Zlatan Ibrahimovicról. 
Elkezdődött a játék, Verratti engedte el az első lövést, Courtois, ha nem is könnyen, de vetődve védett. 
Az első negyedóra a párizsiak mezőnyfölényével telt, akadt két-három veszélyes lövésük, de igazi gólveszély nem alakult ki. 
A félidő közepén a Chelsea-é volt az eddigi legnagyobb helyzet. Diego Costa nyolc méterről (lesről) fejelt, Trapp, bravúrral védett. 
Vezet a Paris Saint-Germain! Ibrahimovic húszméteres szabadrúgása után a labda a sorfalban felugró Mikel Obi lábáról került a Chelsea kapujába, 1-0. 
Ilyen a futball! Londoni szöglet után Ibrahimovic fején megcsúszott a labda, Mikel Obi pedig hat méterről bebikázta, 1-1.
A második félidő ötödik percében is Trapp nyerte a Diego Costa elleni párharcot. A brazil-spanyol védelmére szóljon, hogy nem volt túl sok helye, mindenesetre a kapus kiválóan jött ki. 
Az elmúlt tíz percben a PSG veszélyeztetett többet, Courtois kétszer is szépen hárított. 
Di María szabadrúgásánál is jeleskedett a belga kapus. 
A pályán Oscar (Hazard helyett), s néhány perccel később az uruguayi Cavani beszállt a másik oldalra, Lucas Moura helyére. 
A 78. percben, egy kiváló kiugratás után Edinson Cavani kihasználta, hogy Courtois ezúttal nem volt a helyzet magaslatán. Nehéz szögből lőtt gólt, PSG-Chelsea 2-1. 
Lisszabonban a 90. perc letelte után esett az egyetlen gól, miután az olasz Domenico Criscitót kiállította a vendégektől a játékvezető, a Benfica megszerezte a győztes gólt Jonas révén a Zenit ellen. 
A PSG 2-1-re legyőzte a Chelsea-t. 

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×