eur:
393.86
usd:
365.08
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

FIFA - Az afrikai szövetségek mégsem egyhangúlag támogatják Salman sejket

A Libériai Labdarúgó Szövetség elnöke szerint nem igaz, hogy az afrikai szövetség (CAF) összes tagszervezete a bahreini Salman Bin Ibrahim al-Kalifa sejket támogatja a nemzetközi szövetség (FIFA) február 26-ai elnökválasztásán.

Musa Bility hétfőn elárulta, hogy legalább 26 afrikai ország dacol a kontinentális konföderációval, és biztosan nem a bahreini sportvezetőt támogatja majd. Információit arra alapozza, hogy a CAF-tagok csaknem felével beszélt. Egyben hangsúlyozta, hogy a CAF vezetésének döntése nem kötelező érvényű az országos szövetségek számára.

Az 54 tagszervezetet számláló CAF alelnöke, a Seychelles-szigeteki Suketu Patel pénteken megerősítette a végrehajtó bizottság határozatát, miszerint minden afrikai szövetség Salman sejkre fog szavazni Zürichben.

Musa Bility korábban maga is szeretett volna indulni az elnöki posztért, ám decemberben a FIFA eseti választási bizottsága nem minősítette őt hivatalos jelöltnek. Az elutasítás okáról személyiségi jogok védelmére hivatkozva semmit nem hoztak nyilvánosságra. A libériai sportvezető erre visszautalva elárulta: levélben szólította fel távozásra a bizottság elnökét, Domenico Scalát, mert ugyanúgy svájci állampolgár, miként az egyik elnökjelölt, Gianni Infantino, az európai szövetség (UEFA) főtitkára.

Az ázsiai szövetség (AFC) már korábban a támogatásáról biztosította Salman sejket, a dél-amerikai szövetség (Conmebol), valamint hét közép-amerikai ország pedig Infantinót támogatja.

A FIFA elnöki posztjára öten pályáznak: Salman sejken és Infantinón kívül Ali bin al-Husszein jordán herceg, a FIFA végrehajtó bizottságának korábbi tagja; a francia Jérome Champagne, a FIFA korábbi főtitkár-helyettese; valamint Tokyo Sexwale dél-afrikai üzletember. A szavazásra február 26-án, Zürichben kerül sor.

Az eddigi elnököt, a svájci Joseph Blattert - az UEFA-elnök Michel Platinihez hasonlóan - a FIFA független etikai bizottsága korrupció és egyéb bűncselekmények miatt nyolc évre eltiltotta minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×