eur:
394.41
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Miklós Edit hetedik lett Garmisch-ban

Az amerikai Lindsey Vonn nyerte a női alpesi sízők világkupa-sorozatának szombaton rendezett lesiklóversenyét Garmisch-Partenkirchenben, ahol Miklós Edit hetedikként zárt.

Ez volt az összetett pontversenyben élen álló Vonn pályafutásának 38. elsősége ebben a szakágban, ezzel csúcstartónak számít. Összesen 76 sikernél tart, amivel a 86 győzelemmel abszolút éllovas svéd Ingemar Stenmark mögött a második az örökrangsorban.

Az első hét indulóból a rossz látási viszonyok miatt csak ketten értek célba, de az amerikai ezúttal hiba nélkül teljesítette a pályát, s másfél másodperccel megelőzte a második helyezett svájci Fabienne Sutert. A harmadik a német Viktoria Rebensburg lett.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Miklós Edit végig koncentráltan sízett. Szinte a teljes futama alatt jobb részidőket ment az akkori éllovas Laurenne Ross-hoz képest, az alsó szakaszon viszont nem tudta tartani az előnyét, és 16 százados hátránnyal a harmadik helyre érkezett. A világkupa legjobb hét versenyzője még csak ezután következett, de közülük csak négyen tudtak az olimpiai hetedik helyezett magyar elé kerülni.

"Egy kis csalódottságot érzek, mert összejöhetett volna egy jobb helyezés. Jól éreztem a pályát, végig sikerült optimális kanyarokat mennem, de az utolsó kapunál egy bucka miatt kibillentem, és időt vesztettem. A negyedik-ötödik helyezés meglehetett volna, ha ez a hiba nem csúszik be" - értékelt Miklós Edit, aki már a 12. helyen áll a szakági ranglistán.

Vasárnap a mezőny szuperóriás-műlesiklásban áll rajthoz, Miklós Edit célja ismét a pontszerzés, és szeretné ebben a számban is megközelíteni az élmezőnyt - olvasható a szövetség beszámolójában.

Eredmények, női lesiklás:
------------------------
1. Lindsey Vonn (amerikai) 1:40.80 perc
2. Fabienne Suter (svájci) 1:42.31
3. Viktoria Rebensburg (német) 1:42.37
...7. Miklós Edit 1:42.93

A szakági vk állása 6 futam után (még 3 van hátra): 1. Vonn 500 pont, 2. Larisa Yurkiw (kanadai) 328, 3. Cornelia Hütter (osztrák) 294, ...12. Miklós Edit 137
Az összetett vk állása 24 futam után (még 17 van hátra): 1. Vonn 1000 pont, 2. Lara Gut (svájci) 873, 3. Rebensburg 740, ...41. Miklós Edit 141

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×