eur:
395.14
usd:
371.22
bux:
65302.71
2024. április 19. péntek Emma

Bíró Attila: a fiatalok már kopogtatnak az ajtón

A női vízilabda-válogatottban senkinek sincs biztos helye, a fiatalok már ott kopogtatnak az ajtóban - mondta az Európa-bajnok csapat szövetségi kapitánya, Bíró Attila az InfoRádió Aréna című műsorában.

"Hála a Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának, ahol lehetett streamelni, így szinte mindenhol a világon nézték a mérkőzéseket. A sportág további népszerűsödéséhez ilyen eredmények kellenek, ez most látszik, nagyon örülök, hogy mindenki rólunk beszél, ez egy édes teher, kezelni fogjuk az elkövetkező hetekben, hogy a lányokat visszahozzuk a földre. Mindenképpen kell a női szakágnak is, hogy olyan érdeklődés és népszerűség övezze, mint a fiúkat.

A folytatásról Bíró Attila elmondta: "egy hónap múlva folytatódik a Világliga-sorozat, ami tavaly ősszel kezdődött, tavasszal van három meccsünk. Február 22-én játszunk az olaszokkal, majd márciusban Hollandiában, áprilisban pedig a franciákat fogadjuk.

A szakvezető kiemelte: "a győztes csapaton is lehet változtatni. Most is teljesen biztos voltam abban, hogy a legjobb tizenhárom játékos utazott Belgrádba, Rióba is a legjobbakat viszem. Azt, hogy az ugyanaz a tizenhárom lesz, mint akik Belgrádban szerepeltek, még nem tudom. A játékosok tudják ezt, mondtam többször is, hogy a válogatott ajtaja nyitva áll mindenki előtt, azoknak a játékosoknak is van lehetőségük bebizonyítaniuk, hogy ott a helyük, akik most nem kerültek be. Egy húszas kerettel dolgozom, még van jó néhány fiatal játékos, akiket a tavasz folyamán meg fogok nézni. Sokan még később fognak beérni, ezért figyelem őket folyamatosan. Decemberben kialakítottunk egy liga-válogatottat, ami egy B-válogatottnak megfelelő csapat. Olyan ifjúsági, junior és ob 1-es játékosokból áll, akik még nem válogatottszintűek, de már ott kopogtatnak az ajtón."

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×