eur:
393.46
usd:
367.94
bux:
66254.24
2024. április 24. szerda György

Infantino így alakítaná át a FIFÁ-t

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöki posztjára pályázó Gianni Infantino növelné az Európán kívüliek arányát a szervezet vezetésében.

Az európai szövetség (UEFA) svájci főtitkára Londonban, a Wembley Stadionban mutatta be az első 90 napra vonatkozó programját, amelyet abban az esetben tudna végrehajtani, ha ő kapná a legtöbb voksot a február 26-án esedékes elnökválasztáson. Az eseményen több kiváló edző és korábbi labdarúgó is jelen volt, többek között a portugál José Mourinho és honfitársa, Luis Figo, a brazil Roberto Carlos, a spanyol Fernando Hierro és az olasz Fabio Capello.

Infantino megemlítette, hogy szeretne több nőt is látni a sportág vezetésében, miként arról is beszélt, hogy véleménye szerint a FIFA következő főtitkárának nem európainak kellene lennie.

"Miért ne lehetne például afrikai az új főtitkár? Bárhol a világon találhatunk alkalmas jelöltet" - mondta a 45 esztendős sportvezető.

Kitért arra is - korábbi bejelentését megismételve -, hogy örömmel venné, ha a jövőben 40 csapat szerepelne a világbajnokságokon, amelyeket akár régiók is rendezhetnének.

"Lehetne olyan világbajnokság, amelyet négy, öt vagy akár hat ország rendez, így nem egyet terhelnének a stadionépítések költségei." - mondta.

A FIFA elnöki posztjára öten pályáznak: Infantino mellett Ali bin al-Husszein jordán herceg, a FIFA végrehajtó bizottságának korábbi tagja; a francia Jérome Champagne, a FIFA korábbi főtitkár-helyettese; a bahreini Salman Bin Ibrahim al-Kalifa sejk, az Ázsiai Labdarúgó Szövetség (AFC) elnöke; valamint Tokyo Sexwale dél-afrikai üzletember.

A FIFA rendkívüli, elnökválasztó közgyűlését Zürichben rendezik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×