eur:
395.77
usd:
372.62
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Hosszú Katinka lett 2015 legjobb úszója

Hosszú Katinka lett az év legjobb női úszója (másodszor 2014 után), Cseh László második lett a férfiak között az ausztrál Mitch Larkin mögött - derült ki a FINA budapesti gáláján.

Ismét az év legjobb női úszójának választották Hosszú Katinkát, Cseh László második lett a férfiak között, míg Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke átvehette a világszövetség legmagasabb kitüntetését, a FINA-Aranyjelvényt a Vigadóban megrendezett eseményen - áll a MÚSZ hírlevelében.

A FINA a 2015-ös évre már egy új szisztéma szerint választotta ki az év legjobbjait: egy előre meghatározott kritériumrendszer alapján rangsorolta az egyes sportágakban kiemelkedően teljesítőket.

Pontot szerezni csak FINA-esményeken lehetett, illetve a végső győztesek csakis a Kazanyban világbajnoki címet szerzett sportolók közül kerülhettek ki. A nőknél Hosszú Katinka 1110 ponttal zárt az első helyen, míg az amerikai Katie Ledecky 980-nal lett második. A férfiaknál az ausztrál Mitch Larkint remek Világkupa-szereplése és évvégi rövidpályás világcsúcsa "lőtte" az élre, 720 ponttal győzött, Cseh László 575 ponttal második lett.

A Pesti Vigadóban rendezett gálaesten az alábbi győzteseket hirdette ki a FINA:

Úszás
Férfiak: Mitch Larkin (ausztrál)
Nők: Hosszú Katinka (magyar)

Műugrás
Férfiak: He Chao (kínai)
Nők: Shi Tingmao (kínai)

Óriás toronyugrás
Férfiak: Gary Hunt (brit)
Nők: Rachelle Simpson (amerikai)

Szinkronúszás
Férfiak: Bill May (amerikai) és Alexandr Maltsev (orosz) - megosztva
Nők: Svetlana Romashina (orosz)

Nyíltvízi úszás
Férfiak: Jordan Wilimovsky (amerikai)
Nők: Ana Marcela Cunha (brazil)

Vízilabda (csapatok)
Férfiak: Szerbia
Nők: Egyesült Államok

Különdíjak

Az év legkiemelkedőbb úszása (FINA-ponttáblázat)
Férfiak: Adam Peaty (brit) - 50m mell, világrekord (Kazany)
Nők: Katie Ledecky (amerikai) - 800m gyors, világrekord (Kazany)

FINA Újságírói Díj: Stefano Arcobelli (La Gazzetta dello Sport)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×