eur:
393.63
usd:
368.48
bux:
65924.59
2024. április 24. szerda György

Decker Ádám: "Ott vagyunk a szerbek nyakán"

Rendkívül sűrű program vár a magyar férfi vízilabda-válogatott játékosaira a klubokban. Az OSC világbajnoka, Decker Ádám örül neki, hogy tudott bizonyítani Benedek Tibor szövetségi kapitánynak a belgrádi Európa-bajnokságon, egyúttal reméli, hogy a egyesületét a szezon második felében elkerülik a gondok.

"Nagyon boldog vagyok, a lefújás pillanatában is az voltam a bronzéremmel, de természetesen többre vágytunk, ez most így sikerült. Megnéztem a Montenegro elleni meccset, volt négy-öt olyan szituáció, amelyben a mi hibánk az ő előnyüket segítette. A döntőt nézve nem kell szégyenkezniük, mert egy-két góllal ott voltak a szerbek nyakán. Ha matematikailag sarkítok: mi is ott vagyunk. Elégedett vagyok a harmadik hellyel, és ez jó kezdete lehet egy olyan útnak, amely esetleg a riói döntőig vezet" - bizakodott Decker Ádám.

Az OSC játékosa az elmúlt 1,5 év válogatott meccseinek zömét kihagyta, az Eb-n viszont gördülékenyen illeszkedett a nemzeti csapatba.

"Fontos volt, hogy tudjak bizonyítani, ez mindenkinek minden pillanatban fontos. Tudtam, ha visszakerülök, ugyanazt a bizalmat fogom élvezni, mint a barcelonai vb vagy a budapesti Európa-bajnokság előtt, ez plusz motivációt nem jelentett. A csapattársakkal pedig olyan volt, mintha mi sem történt volna, hiába hagytam ki egy egész nyarat, fontos mérkőzéseket, de ott folytattuk, mintha az Eb-n váltunk volna el, könnyű dolgom volt" - hangsúlyozta az InfoRádiónak adott interjúban a válogatott vízilabdázó.

Decker Ádám a következő hetekről is beszélt.

"Összeszámolgattam és beírtam a naptáramba a következő eseményeket, szerdánként és szombatonként folyamatosan játszani fogunk. Nagy motivációt adott a bronzérem, látom, hogy van értelme a szükséges többletmunkának. Még jobban szeretnék teljesíteni a klubomban, és ezáltal megerősíteni a helyemet a válogatottban. Az OSC-nél az elmúlt hónapokban minden összejött: sérülések, nem jött vissza a centerünk. Borzalmas volt az ősz, szenvedésnek éltem meg minden megmérettetést, nagyon rosszul is zártunk, nehéz lesz innen felállni. Remélem, hogy nekünk, válogatottaknak nagy felfrissülést és lendületet hoz ez a szereplés, a többiek pedig Ausztráliában edzőtáboroztak, ami szintén feltöltődést hozhat. Õk már alapoznak, így fizikálisan is csúcsformában lesznek, bízom benne, hogy az első, Galatasaray elleni meccs jó újrakezdés lesz, és könnyebb lesz a tavasz - emelte ki Decker Ádám.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×