eur:
393.47
usd:
368.67
bux:
65765.96
2024. április 23. kedd Béla

Bolgár súlyemelők nem indulhatnak az olimpián

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) helyben hagyta a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) korábbi döntését, amellyel a bolgár súlyemelőket eltiltotta a riói nyári játékokon való részvételtől.

Az IWF az olimpiai kvalifikációs időszakban produkált nagy számú pozitív doppingeset miatt hozta meg tavaly novemberben a bolgár emelőket érintő határozatát, s amellett 500 ezer dolláros büntetést is kirótt a nemzeti szövetségre. Utóbbi büntetést a CAS eltörölte.

A tavaly áprilisi Európa-bajnokságra készülő bolgár válogatott edzőtáborában márciusban tartottak ellenőrzést, és a levett mintákban 11 emelő esetében az anabolikus szteroidok közé tartozó sztanozololt mutattak ki.

A vizsgálaton három női és nyolc férfi súlyemelő akadt fenn, utóbbiak között három Európa-bajnok is volt: a 2005-ben győztes Demir Demirev, továbbá a 2014-es Eb-n aranyérmes Ivan Markov és Ivajlo Filev. A pozitív doppingtesztet produkálók közül heten 9, négyen - köztük a három korábbi Eb-győztes - pedig 18 hónapos eltiltást kaptak.

Bulgáriának már korábban is akadtak gondjai a nem tiszta felkészüléssel. A 2000-es sydneyi olimpiáról a bolgár csapatot
hazahívták, az addig szerzett érmeiket - egy-egy aranyat, ezüstöt és bronzot - pedig elveszítették azt követően, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság doppingolás miatt kizárta őket a játékokról. Nem sokkal a 2008-as pekingi olimpia előtt a válogatottat vissza kellett léptetni az ötkarikás játékoktól, miután 11 súlyemelőjük rajtavesztett tiltólistán szereplő szerek használatán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×