eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

"Vissza kell nyerni a teniszsportba vetett bizalmat"

Független szakértők vizsgálják felül a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) és a nagy teniszversenyeket rendező szervezetek korrupcióellenes programját - jelentették be szerdán Melbourne-ben egy sajtótájékoztató keretében, az állítólagos fogadási csalásokról szóló médiajelentésekre reagálva.

A független felülvizsgálati bizottság feladata lesz a 2008-ban indított korrupcióellenes program hatékonyságának elemzése. Egyebek mellett megvizsgálják az átláthatóság szempontjainak érvényesülését a sportág tisztaságáért felelős Tennis Integrity Unit nevű szervezet (TIU) működésében. A vizsgálat vezetésével Adam Lewis brit jogászt bízták meg.

"A cél visszanyerni a sportágba vetett bizalmat" - mondta a férfi versenyeket rendező ATP elnöke, Chris Cernode a sajtótájékoztatón.

A bizottság "megvizsgálja a korrupcióellenes program működését és hatékonyságát, majd jelentést tesz az eredményről" - írják az ATP, valamint az ITF, a női versenyeket szervező WTA és a négy Grand Slam verseny - a melbourne-i Australian Open, a párizsi Roland Garros, a wimbledoni tenisztorna és a US Open - szervezőinek közös közleményében.

A brit BBC és az amerikai BuzzFeed News múlt hétfőn, az ausztrál nyílt bajnokság első napján nyilvánosságra hozott oknyomozó riportja szerint a teniszvilág élmezőnyének több tagja is aktívan részt vett a fogadási csalásokban, a sportág illetékesei mégsem foglalkoznak a jelenséggel. Állításuk szerint az elmúlt évtized során számos játékos gyanússá vált, közülük 16-an a világranglista ötvenes élmezőnyébe tartoztak. A TIU ennek ellenére nem továbbította információit az illetékes hatóságoknak, illetve semmilyen szankciót nem alkalmazott.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×